IMF Raporu: Kripto parada Türkiye 1 numara ! Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto paraların gelişimini ve risklerini içeren detaylı bir rapor yayınladı. Bu raporun içeriğinde başta kripto ekosisteminin fırsatları, zorlukları ve riskleri yer alıyor.

IMF Raporu: Kripto parada Türkiye 1 numara !

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto paraların gelişimini ve risklerini içeren detaylı bir rapor yayınladı. Bu raporun içeriğinde başta kripto ekosisteminin fırsatları, zorlukları ve riskleri yer alıyor.
IMF raporunda kripto paralar hakkında şu ifadeler yer alıyor;

 Kripto ekosistemi hem fırsatlar hem de zorluklar sunarak hızlı büyümesini sürdürüyor. Özellikle gelişmekte olan piyasalarda ve ekonomilerde kripto para kullanımı artış göstermekte. Farklı spekülatif yatırım araçları içeren kripto ekosisteminde, merkezi olmayan finans (DeFi) yeni hizmetleri ile ivme kazanmaya devam ediyor.

Kripto para piyasasının finansal riskleri henüz bir sistem dahilinde yer almıyor, küresel riskler göz önüne alındığında riskler yakından izlenmelidir. Kripto ekosisteminin yarattığı zorluklar, kriptodan kaynaklanan operasyonel ve finansal bütünlük risklerini içerir.

Gelişmekte olan piyasalarda, kripto varlıklarının ortaya çıkmasının faydaları var ancak bu ekonomilerde artan kripto para ticareti sermaye akımını istikrarsızlaştırıyor.  Bu sebepten dolayı politika yapıcılar, kripto varlıkları için küresel standartlar uygulamalı ve kripto varlıkları izleme yeteneklerini geliştirmelidir.

Gelişmekte olan ekonomiler, kriptolaştırma riskleriyle karşı karşıya makroekonomik politikaları güçlendirmeli ve merkez bankası dijital para birimleri çıkarmanın faydalarını göz önünde bulundurmalıdır.

IMF: Gelişmekte Olan Ülkeler Daha Çok Kripto Para Kullanıyor

IMF’nin raporunda kripto paraların, gelişmiş ülkelerde daha az kullanıldığı, gelişmemiş ya da gelişmekte olan ülkelerde ise yaygın kullanıma sahip olduğu noktasına da dikkat çekildi. Raporda Amerika, Birlik Krallık gibi ülkelerde oldukça az kullanım oranı varken Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise kripto paraların yaygın kullanımının olduğunun altı çizildi.

Zayıf merkez bankası kredibilitesi ve kırılgan bir bankacılık sistemine sahip ülke vatandaşları, daha güvenli değer depoları arıyor.

Kripto Para Kullanimi

IMF, bankacılık sistemi tam olarak gelişmemiş ülkelerde, kripto para kullanımının daha yaygın olduğu vurgusunu yaptı.

FED sonrası kripto paralar ! FED sonrası kripto paralar !

Bazı gelişmekte olan piyasalarda, banka hesabı olmayan kişiler ve hantal ödeme yöntemlerine sahip olan ülke vatandaşları, uluslar arası ödemelerde kripto paraları tercih ediyor.

Stablecoin’ler Potansiyel Riskler İçeriyor

Stablecoin’lerin kullanımına ve potansiyel risklerine de dikkat çeken IMF, bu tür uygulamaların ilerleyen zamanlarda ekonomik sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Ödeme ve depolama aracı olarak stablecoin’lerin benimsenmesi, ilerleyen zamanlarda önemli zorluklara sebep olabilir. Dolarizasyon, merkez bankalarının para politikasını etkin bir şekilde uygulamalarını engelleyebilir ve finansal sonuçlara yol açabilir. Bankaların, firmaların ve hanehalklarının bilançolarındaki para birimi uyumsuzlukları nedeniyle istikrar riskleri doğması yüksek ihtimal.

Stablecoin Piyasa Hakimiyeti

IMF yayınlamış olduğu raporda, kripto paraların ve stablecoin’lerin özellikle gelişmekte olan ülkeler için büyük riskler taşıdığına ve düzenleyiciler kapsamlı bir küresel düzenleyici çerçeve dahilinde hareket etmesi gerektiğinin tavsiyesinde bulundu.

( kriptofoni )

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi

Editör: Borsa Metre