Bitcoin, son günlerde hızla yükselerek aylar sonra 40.000 dolar seviyesini aşmayı başardı. Şu an itibarıyla BTC, 44.000 dolar seviyesinden işlem görüyor ve Nisan 2022'den beri en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyattaki bu yükselişle birlikte, haftalık grafikte dikkat çeken yeni bir gelişme var. Teknik analizde "golden cross" olarak adlandırılan hareketli ortalama kesişimi, yakında gerçekleşebilir.

Golden cross, 50 günlük hareketli ortalamasının 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı doğru kesmesi olarak bilinir ve genellikle fiyatın yükseleceği şeklinde yorumlanır. Ekim ortasından itibaren Bitcoin, art arda yedi hafta boyunca yükselerek 42.000 dolar seviyesini aştı. Eğer bu hafta da olumlu sonuçlanırsa, Bitcoin sekizinci haftasında üst üste kazanç elde etmiş olacak. Göstergelere dayanarak, Bitcoin'in haftalık golden cross'unun önümüzdeki haftalarda gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Kripto Para piyasasında son dakika ! Kripto Para piyasasında son dakika !

Daha önceki benzer durumları göz önüne alarak, Eylül 2021'deki golden cross'u takip eden haftalarda Bitcoin, rekor seviye olan 69.000 dolara ulaşmıştı. ABD merkezli bir spot ETF'nin piyasaya sürülme olasılığı göz önüne alındığında, yaklaşan golden cross'un yeni bir rekor seviyesini beraberinde getirebileceği düşünülüyor. Ancak, teknik analistler, golden cross benzeri sinyallerin her zaman işe yaramayabileceği konusunda uyarıyor.

Bitcoin'in yanı sıra Ethereum ve diğer altcoinler de son günlerde belirgin kazançlar elde etti. Ethereum, 2.200 doların üzerine çıkarak yükselişini sürdürdü ve kripto para piyasasının toplam değeri 1,55 trilyon dolara ulaştı.

Editör: Burhanettin Ercuman