Bu şirketten 50 milyonluk TL'lik rekor pay geri alım!
Payları Borsa İstanbul’da işlem gören bu şirket pay geri alım programı kapsamında 50 milyonluk rekor pay geri alım yapacağını duyurdu
Payları Borsa İstanbul’da işlem gören bu şirket pay geri alım programı kapsamında 50 milyonluk rekor pay geri alım yapacağını duyurdu
Bu şirketten rekor pay geri alım kararının detaylarına göre
Sayın Paydaşlarımız;
Yönetim Kurulu Üyeleri 04.02.2022 tarihinde şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamışlardır.
Piyasa konjonktürüne bağlı olarak Inveo Yatırım Holding A.Ş. (INVEO) payları üzerinde yaşanan hareketliliklerin daha stabil hale getirilmesi, fiyat dalgalanmalarının önlenmesi, Borsa’da sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması ve hissedarlarımızın menfaatlerinin korunması amacıyla;
1)Sermaye Piyasası Kurulu’nun 21.07.2016, 25.07.2016 ve 23.03.2020 tarihli duyurularına istinaden Şirketimiz paylarının Borsa’dan geri alım işlemlerinin başlatılmasına,2)Geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının 1.650.000 TL nominal (her biri 1 TL nominal değerinde 1.650.000 adet pay) olarak belirlenmesine,3)Geri alım için ayrılacak fonun, 50 Milyon TL olarak belirlenmesine,4)Geri alım işlemlerinin yürütülmesi konusunda Genel Müdürlüğe yetki verilmesine,5)İşbu yönetim kurulu kapsamında yürütülecek geri alım işlemlerinin yapılacak ilk genel kurul toplantısı gündemine alınarak genel kurulda pay sahiplerinin bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Geri Alım (Buyback) Nedir?
Hisse geri alımı olarak da bilinen buyback, bir şirketin açık piyasada bulunan mevcut hisse sayısını azaltmak için kendi hisselerini satın almasıdır. Şirketler, mevcut hisse sayısını azaltarak kalan hisse senetlerinin değerini yükseltmek veya diğer hissedarların çoğunlukla kontrol ettiği hisseleri azaltmak gibi birçok nedenle buyback yapabilirler. Hisse senedi geri alımları ile şirket, hisse senedini açık piyasadan veya doğrudan hissedarlarından satın alabilir.
ŞİRKETLERİ HİSSE ALIMINA YÖNLENDİREN NE?
Fiyat memnuniyetsizliği
Uzmanlara göre pek çok farklı sebep var. Ancak Bunların başında da şirketlerin hisse fiyatlarından memnun olmaması geliyor. Fiyatların şirketin gerçek performansını yansıtmadığına karar veren yönetim kurulları hisseleri geri alarak fiyatların istenilen seviyeye yaklaşmasını sağlamak isteyebilir.
Global Menkul değerler Stratejisti Gökhan Uskuay, “Şirketler kendi hisse değerlerinin çok düşük olduğu durumlarda hisse alım programı açıklarlar” diyor.
Oynaklık önlemi
Ayrıca oynaklık dönemlerinde de hisse geri alımı bir önlem olarak kullanılabiliyor. Geri alımlar, fiyatlardaki dalgalanmaları azaltma yönünde imkan sağlayabiliyor.
“Hisselerde özellikle sert düşüşler ve aşağı yönlü volatilite görülmesi durumunda da şirketler geri alıma gidebiliyor”
Prestij
Uskuay da büyük şirketlerin alımlarının ise daha çok prestij amaçlı olduğunu belirtti ve “Asıl amaç hissenin ucuz kaldığı ve yerli/yabancı yatırımcıya hissenin arkasında durduğu güvenini oluşturmaktır” dedi.
Analist, “Şirketin hissesini kredi teminatı olarak vermesi durumunda şirketin piyasa değerinin düşmesi, şirketin ek teminat bulmasına da yol açabilir yada kredi erişimini ve maliyetini olumsuz yönde etkileyebilecektir” dedi.
PEKİ HİSSELER NASIL ETKİLENİYOR?
Akalın’a göre her durumda beklenti olumlu etki görülmesi.
Akalın, “Geri alımdan önce hissede sert düşüş olması durumunda yönetimin hisselerini alma karar kararı ‘Ben şirketin operasyonlarını biliyorum, güveniyorum’ mesajı vereceğinden yatırımcıya da güven veriyor. Alıcı olarak girmesi de talebin artmasıyla ayrıca fiyatları yukarı çekiyor” dedi.
Amacın hissenin daha fazla düşmesini engellemek olması durumunda hisse alımlarının fiyatları stabilize etmek amacıyla gerçekleştirildiğine dikkat çeken analist, “Burada belli bir fiyat aralığında gelen satışlar karşılanır ve fiyata etkisi olmaz” dedi.
Inveo Holding Hakkında
Sermaye piyasalarında 30 yıllık deneyime sahip olan Inveo, yeni nesil bir değer yatırımcısıdır. Ana hedefi, potansiyeli yüksek şirketlere ortak olmak, finansal ve entelektüel sermaye koyarak bu şirketlerin değerini maksimize etmektir. Rekabet avantajı yüksek, inovasyona dayalı ürün ve hizmet geliştiren teknoloji şirketleri, dünyanın neresinde olursa olsun Inveo’nun ilgi odağındadır.
Inveo’nun çıkış stratejisi ise “doğru zaman ve doğru değer” üzerine kuruludur. City Farm ve Zen Enerji yatırımlarından, bu stratejik bakış açısıyla çıkılmıştır.
Ayrıca, Grubun bu amaçla kurmuş olduğu Gedik Girişim Sermayesi, 2015 yılında yeni ortaklarla büyüyerek HUB Girişim Sermayesi adını almıştır. 60’dan fazla kuluçka dönemi yatırımı yapmış ve hâlihazırda halka açık olan Şirket’in Gruba ait hisseleri Borsa İstanbul’da satılmıştır.
2021-2025 yılları arasında 100 milyon ABD doları yatırım hedefi olan Inveo’nun amiral gemisi olan Gedik Yatırım, Türkiye’nin banka dışı en büyük aracı kurumudur.
Inveo, 1998 yılında Gedik Yatırım Ortaklığı A.Ş. adıyla kurulmuş, daha sonra ise yatırım holding statüsünü almıştır. 30 Eylül 2020 tarihine kadar GYHOL kısa koduyla Borsa İstanbul’da işlem gören Inveo, bu tarihten itibaren INVEO koduyla işlem görmektedir.
Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.
Öncü haberciliğin adresi Borsametre…
Bu şirketten rekor pay geri alım