Bu şirket sermaye tavanını 2 kat artırdı!
Payları Borsa İstanbul'da halka açık bir şekilde işlem gören bu şirket sermaye tavanını 2 kat artırdı Detaylar... Sermaye ta...
Payları Borsa İstanbul'da halka açık bir şekilde işlem gören bu şirket sermaye tavanını 2 kat artırdı Detaylar...
Sermaye tavanını 2 kat artıran şirket Batıçim
Batıçim tarafından yapılan KAP duyurusunda şu bilgilere yer verildi.
Esas Sözleşme tadil tasarısı, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün onayından geçtiği şekliyle kayıtlı sermayenin 400.000.000 TL ‘den 800.000.000 TL ‘ye çıkarılması hususu İzmir Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 28 Nisan 2022 tarihinde tescil edilmiştir.
Kayıtlı Sermaye Nedir?
Bir sermayenin artırımı konusunda yönetim kurulu için tanınmış olan yetki tavanı kayıtlı sermaye olarak ifade edilir. Yani herhangi bir konu hakkında harcama yapılmak istendiği vakit, yönetim kurulu adına belli bir üst sermaye artırma hakkı bulunur. Bu hak üzerinden kullanım ile beraber sermaye artırımı gerçekleşmektedir. Ele alınmış olan üst limit ise kayıtlı sermaye olarak ifade edilir.
Kayıtlı sermaye tavanı, şirketlerin sermaye kalıbını gösterir. Bu kalıbın üzerine çıkabilmek için kalıbı büyütmek yani kayıtlı sermaye tavanını artırmak gerekir. Büyüyen ve sermaye ihtiyacı artan şirketler bunu ancak kayıtlı sermaye tavanlarını yükselterek yapabilir.
Aslında şirketler büyüme planlarını bir sermaye tavanıyla sınırlamamak için kayıtlı sermaye tavanını sürekli olarak artırmak durumundadır. Çıkarılmış sermayenin kayıtlı sermaye tavanına yaklaştığı durumlarda gerçekleştirilen bu artırımlar, aynı zamanda şirketin sermaye bazlı büyüme planlarının da bir parçasıdır. Yani bir şirket eğer kayıtlı sermaye tavanını maksimum seviyede artırıyorsa, bu durumda sermayesinde hızlı büyüme planları yapıyor olabilir. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor ki, mesela 5 yıl boyunca geçerli olacak şekilde yapılan yüksek oranlı kayıtlı sermaye tavanı artırımı, şirketin o 5 yılda sermayesini o tavana gerirmek zorunda olduğu anlamına gelmez. Çünkü şirket bu 5 yılın sonunda SPK’ya başvurarak aynı sermayenin 3-4 veya 5 yıl daha aynı seviyede belirlenmesi için süre uzatım talebinde de bulunabilir.
Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.
Öncü haberciliğin adresi Borsametre…