Bu şirketten sermaye tavanı artırımı! Tam %100
Bu şirketten sermaye tavanı artırımı! Tam %100. Şirket KAP'a yaptığı açıklama ile sermaye tavanını artıracağını duyurdu. Yapılan açıklama ve daha fazlası haberimizde...
Bu şirketten sermaye tavanı artırımı! Tam %100. Şirket KAP'a yaptığı açıklama ile sermaye tavanını artıracağını duyurdu. Yapılan açıklama ve daha fazlası haberimizde...
TGS Dış Ticaret (#TGSAS)'den sermaye tavanı artırımı! Tam %100
Şirket KAP'a yaptığı açıklama ile sermaye tavanının 50 milyon TL'den 100 milyon TL'ye artırılması için yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığını duyurdu. Yapılan açıklamanın detayları;
Sermaye Piyasası Kurulu tarafından şirketimizin 50.000.000-TL olan kayıtlı sermaye tavanın 100.000.000-TL‘ye çıkarılmasına ve 2022-2026 yılları için geçerli olacak şekilde yeni bir beş yıllık süre için kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin uzatılmasına 13.04.2022 tarih ve E-29833736-110.04.04-20184 sayılı yazısı ile onay verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kayıtlı Sermaye Nedir?
Bir sermayenin artırımı konusunda yönetim kurulu için tanınmış olan yetki tavanı kayıtlı sermaye olarak ifade edilir. Yani herhangi bir konu hakkında harcama yapılmak istendiği vakit, yönetim kurulu adına belli bir üst sermaye artırma hakkı bulunur. Bu hak üzerinden kullanım ile beraber sermaye artırımı gerçekleşmektedir. Ele alınmış olan üst limit ise kayıtlı sermaye olarak ifade edilir.
Kayıtlı sermaye tavanı, şirketlerin sermaye kalıbını gösterir. Bu kalıbın üzerine çıkabilmek için kalıbı büyütmek yani kayıtlı sermaye tavanını artırmak gerekir. Büyüyen ve sermaye ihtiyacı artan şirketler bunu ancak kayıtlı sermaye tavanlarını yükselterek yapabilir.
Aslında şirketler büyüme planlarını bir sermaye tavanıyla sınırlamamak için kayıtlı sermaye tavanını sürekli olarak artırmak durumundadır. Çıkarılmış sermayenin kayıtlı sermaye tavanına yaklaştığı durumlarda gerçekleştirilen bu artırımlar, aynı zamanda şirketin sermaye bazlı büyüme planlarının da bir parçasıdır. Yani bir şirket eğer kayıtlı sermaye tavanını maksimum seviyede artırıyorsa, bu durumda sermayesinde hızlı büyüme planları yapıyor olabilir. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor ki, mesela 5 yıl boyunca geçerli olacak şekilde yapılan yüksek oranlı kayıtlı sermaye tavanı artırımı, şirketin o 5 yılda sermayesini o tavana gerirmek zorunda olduğu anlamına gelmez. Çünkü şirket bu 5 yılın sonunda SPK’ya başvurarak aynı sermayenin 3-4 veya 5 yıl daha aynı seviyede belirlenmesi için süre uzatım talebinde de bulunabilir.
TGS Dış Ticaret hakkında;
TGS DIŞ TİCARET A.Ş.; 1999 yılında kurulmuş olup faaliyetlerini Sektörel Dış Ticaret Şirketi unvanıyla gerçekleştirmiştir. Şirket 2004 yılında “Dış Ticaret Sermaye Şirketi” unvanını alarak ; ülkemizde yerleşik ihracatçı firmaları ile yurtdışındaki ithalatçı şirketler arasında aracılık hizmeti vermektedir.
Şirket 2015 yılında 1.005 milyon USD ve 2016 yılında 1.014 milyon USD ihracat hacmi ile Türkiye sıralamasında 10. Sırada yer almış olup; aynı yıllarda Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe 1’inciliğini de muhafaza etmiştir. Ekonomideki belirsizliklere rağmen 2017 yılını, 1 milyar USD yakın gerçekleştirmiştir. 2018 yılında; TGS DIŞ TİCARET A.Ş. 2.600 milyon USD ihracat rakamı ile kapatarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi( TİM) Türkiye ihracat sıralamasında 5. sırada yer almıştır. Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe de 1.ciliğini 2018 yılında da korumuştur.
2019 yılını 2.232 milyon USD ihracat rakamı ile kapatan TGS DIŞ TİCARET AŞ.;Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM) Türkiye ihracat sıralamasında 6. Sırada; Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektörü, Deri ve Deri Mamulleri Sektör 1.si’dir.
Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.
Öncü haberciliğin adresi Borsametre…