İngiltere'de hastane krizi: Hastalar otellere yerleştiriliyor
İngiltere'nin çeşitli bölgelerindeki hastaneler ihtiyaç duyulan yatakları boşaltmak amacıyla hastaları "bakım otellerine" yerleştiriyor. ...
İngiltere'nin çeşitli bölgelerindeki hastaneler ihtiyaç duyulan yatakları boşaltmak amacıyla hastaları "bakım otellerine" yerleştiriyor.
İngiltere'nin Ulusal Sağlık Servisi (NHS) şu anda grevlerin etkileri ve ciddi bir grip salgını ile boğuşuyor. Doktor grevleriyle başlayan ve ilaç kriziyle devam eden sağlık sistemi krizinin yeni noktası şimdi de hastaneler.
Hastaneler yatak talebini azaltmak amacıyla hastaları bir otele yerleştiriyor. Bristol, North Somerset ve South Gloucestershire’de acil tedaviye ihtiyaç duymayan ancak sosyal bakıma ihtiyaç duyan hastalar için oteller kullanılıyor.
İngiltere'nin çeşitli bölgelerindeki hastaneler ihtiyaç duyulan yatakları boşaltmak amacıyla hastaları "bakım otellerine" yerleştiriyor.
İngiltere'nin Ulusal Sağlık Servisi (NHS) şu anda grevlerin etkileri ve ciddi bir grip salgını ile boğuşuyor. Doktor grevleriyle başlayan ve ilaç kriziyle devam eden sağlık sistemi krizinin yeni noktası şimdi de hastaneler.
Hastaneler yatak talebini azaltmak amacıyla hastaları bir otele yerleştiriyor. Bristol, North Somerset ve South Gloucestershire’de acil tedaviye ihtiyaç duymayan ancak sosyal bakıma ihtiyaç duyan hastalar için oteller kullanılıyor.
İngiltere'de hastane krizi: Her hafta 300 ila 500 kişi ölüyor
Bristol, North Somerset ve South Gloucestershire, kasım ayından bu yana şehirdeki isimsiz bir otelde 30 hastaya kadar odalar kullanıyor.
İngiltere'de "öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarında kıtlık" uyarısı
Bazı hastaneler, 2020'nin başlarında COVID vurduğundan beri aşırı kalabalığı azaltmak ve tıbbi bir nedeni olmayan ve hala yatarak tedavi gören kişilerin işgal ettiği yatakların boşaltılmasını hızlandırmak için bakım otellerini açıp kapattı. Bunlar çoğunlukla, doktorların hastane yatağını "gereksiz yere" işgal ettiklerine ve başka bir yerde güvenle bakılabileceklerine karar verdiği düşük tıbbi ihtiyaçları olan kişiler için kullanıldı.
Hastaların otelde ortalama üç hafta kalmaları bekleniyor.
YASA ÇIKACAK
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bu yıl enflasyonu yarıya indirme, hastanelerdeki uzun bekleme sürelerini azaltma ve düzensiz göçmenlerin teknelerini durdurmak için yeni yasalar çıkararak, yasa dışı yollardan ülkeye girenlerin sınır dışı edilmesi vaatlerinde bulundu.
Sunak, yeni yılda yaptığı ilk konuşmada, 2023 vizyonu ve önceliklerinin yanı sıra sağlık sisteminde yaşanan kriz ve farklı sektörde devam eden grevlere değindi.
Başbakan Sunak, ülke genelinde acil servislerde yaşanan sıkıntıların farkında olduğunu, insanların hastanelerin dışında sıraya giren ambulansları gördüklerinde endişelenmelerinin anlaşılır olduğunu anlattı.
Sağlık sisteminde yaşanan krize ilişkin acil önlem alacaklarını, hastanelerdeki yatak kapasitelerini ve evde bakım hizmetlerini artıracaklarını belirten Sunak, ayrıca, hastanelerdeki yatak doluluk oranını azaltacaklarını, acil servis ve ambulanslardaki gecikmeler için de başka planlar üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
Ülkenin karşı karşıya olduğu çeşitli sorunlara ilişkin de 5 vaatte bulunan Sunak, şöyle devam etti:
"Öncelikle, yaşam maliyetini azaltmak ve insanlara mali güvence sağlamak için bu yıl enflasyonu yarıya indireceğiz. İkincisi, ülke çapında daha iyi ücretli işler ve fırsatlar yaratarak ekonomiyi büyüteceğiz. Üçüncüsü, kamu hizmetlerinin geleceğini güvence altına alabilmek için ulusal borcumuzun azaldığından emin olacağız. Dördüncüsü, İngiltere Ulusal Sağlık Sistemindeki (NHS) bekleme listelerini azaltacağız ve insanlar ihtiyaç duydukları bakımı daha çabuk alacak. Beşinci olarak, (Manş Denizi üzerinden gelen) küçük göçmen teknelerini durdurmak için yeni yasalar çıkaracağız ve bu ülkeye yasa dışı yollardan gelirseniz tutuklanıp hızla sınır dışı edilmenizi sağlayacağız."
Eğitim konusuna da değinerek, İngiltere'de öğrencilerin 18 yaşına kadar matematik dersi almasını istediklerini, halihazırda 16-19 yaşındakilerin sadece yarısının matematik eğitimi aldığına işaret eden Sunak, sayısal beceriyi eğitim sisteminin merkezi bir hedefi haline getireceklerinin altını çizdi.
Sunak, "Bu, herkes için matematikte zorunlu A seviyesi anlamına gelmiyor, ancak, 18 yaşına kadar çocukların matematik eğitimi alması için sektörle birlikte çalışacağız" dedi.
"Hemşirelerin yüzde 19'luk maaş artışı talebi karşılanabilir değil"
Sunak, maaş artışı talebinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle geçen ay greve giden hemşirelerle ilgili yöneltilen bir soruyu, "Yüzde 19'luk bir maaş artışı talebi karşılanabilir değil. Kimsenin yüzde 19'luk bir maaş artışının karşılanabilir olduğunu düşündüğünü sanmıyorum fakat, bu diyalog kurmamamız gerektiği anlamına gelmez. Görüşmeler yapmalıyız" diye yanıtladı.
"Halk neden sizin seleflerinizden farklı olduğuna inansın?"
İngiltere Başbakanı Sunak, konuşmasının ardından bir gazetecinin "13 yıllık Muhafazakar Parti yönetimi sırasında daha önce birçok kez duydukları ülkeyi nasıl değiştirebileceğinize dair daha fazla vaat veriyorsunuz. Asıl sorum şu ki, halk neden sizin seleflerinizin herhangi birinden farklı olduğuna inansın?" sorusunu yanıtladı.
Rishi Sunak, COVID-19 salgını sırasında Maliye Bakanı olarak görev yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:
"İnsanların yaşamlarında fark yaratan, işlerini kurtaran, işlerini koruyan müdahaleleri fiilen sunma konusunda yetkin durumdayız. Böylece insanlar bir şeyi yapacağımı söylediğimde onu yapacağıma güvenebilirler. İkincisi, bugün söylediğim gibi çok açık ve nettim. Çok basit 5 vaatte bulundum. Ülkenin öncelikleri ve benim önceliklerim. Onlar hakkında hiçbir belirsizlik olmaksızın onlardan sorumlu tutulmak istiyorum. Aldatmaca yok. İnsanlar bu vaatleri yapıp yapmadığımı bilecekler ve yapabileceğimizden eminim."
Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.
Öncü haberciliğin adresi Borsametre…