Euro 37,05
Dolar 34,22
Sterlin 44,49
Altın 3.009

Türkiye krediler konusunda sıkıntı yaşıyor!

Türkiye krediler konusunda sıkıntı yaşıyor! BDDK verilerine göre kredi büyüme hızı en yavaş halinde! Türkiye krediler konusu...

Resim GpnejoFTRc
Google News

Türkiye krediler konusunda sıkıntı yaşıyor! BDDK verilerine göre kredi büyüme hızı en yavaş halinde!

Türkiye krediler konusunda sıkıntı yaşıyor!

Türkiye'de son zamanlarda iş dünyasından finansmana erişim konusunda şikayetler gelirken, resmi veriler de kredi büyümesindeki ivme kaybına dikkat çekti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerinden yapılan hesaplamaya göre, ticari kredilerde 13 haftalık, yıllık ve kur etkisinden arındırılmış büyüme 22 Temmuz haftası itibariyle yüzde 28,5 seviyesine geldi. Böylelikle kredi büyümesinde 4 ayın en yavaş performansı gerçekleşti.

Nisan ayında kredi büyüme hızı yüzde 56'nın üzerini görmüştü.

Kredi büyümesinin yavaşlamasında makro ihtiyati önlemlerle birlikte artan maliyetler de etkili oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre ortalama ticari kredi faizi 22 Temmuz haftası itibariyle yüzde 29,74 seviyesine yükseldi. Böylelikle Kasım 2018'den bu yana ticari kredi faizlerinde en yüksek seviye kaydedildi.

Tüzel kişilerin kredi mevduat hesabı ve kurumsal kredi kartlarına uygulanan faizin dışarıda tutulduğu veri setine göre ticari kredi faizi aynı hafta itibariyle yüzde 31,33 oldu.

Dolar cinsi ticari kredilerin faizlerinde de yüksek seviyeler korundu. TCMB verilerine göre 22 Temmuz haftası itibariyle dolar cinsi ticari kredilerin faizi yüzde 9,06 oldu.(bloomberg)

Türkiye krediler konusunda sıkıntı yaşıyor!

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz. Kriptolar toparlanıyor mu

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<