Euro 37,04
Dolar 34,23
Sterlin 44,38
Altın 3.011

Joe Biden'dan flaş İran hamlesi!

ABD Başkanı Joe Biden, uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurana kadar İran'a yönelik yaptırımları kaldırmayacağını açıkladı.

Resim c6A81UU02Y
Google News

ABD Başkanı Joe Biden, uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurana kadar İran'a yönelik yaptırımları kaldırmayacağını açıkladı.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "Önce Washington yaptırımları kaldırsın" restine yeni ABD Başkanı Joe Biden'dan karşılık geldi. Biden, "Uranyum zenginleştirme işlemi durdurulana dek İran'a yaptırımlar kaldırmayacak" dedi.

CBS'e konuşan ABD Başkanı Joe Bidenİran'la nükleer anlaşma müzakerelerine geri dönebilmek için yaptırımları kaldırmayacağını, yaptırımların kalkması için önce İran'ın uranyum zenginleştirmeyi durdurması gerektiği mesajını verdi.

Öncesinde bugün İran dini liderinden "Nükleer anlaşma kapsamındaki taahhütlerimize geri dönmemizi istiyorlarsa, ABD, yaptırımları pratikte tamamen kaldırmalı ve biz de bunu teyit etmeliyiz. Eğer yaptırımların düzgün şekilde kaldırıldığını görürsek, o zaman nükleer anlaşma çerçevesindeki taahhütlerimizi uygulamaya döneceğiz" açıklaması gelmişti.

Ayetullah Ali Hamaney, "Bu, İran'ın kesin politikasıdır ve ülke yetkilileri de bunun üzerinde görüş birliğine sahiptir" diye eklemişti.

CBS muhabiri Norah O'Donnell'ın bunu hatırlatıp ilkin İran'ın uranyum zenginleştirmeyi durdurması gerekip gerekmediğini sorması üzerine, Biden başıyla onayladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Hakan Çopur

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<