Euro 37,00
Dolar 34,22
Sterlin 44,42
Altın 3.022

AKP'li Aydoğdu: Şeriat Bizim Hukukumuzdur

Dün TBMM'de Danıştay bütçesinin görüşülmesi sırasında AKP Aksaray Milletvekili eski Vali Cengiz Aydoğdu "Şeriat bizim hukukumuzdur, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat bi...

Resim ZMNouX458z
Google News

Dün TBMM'de Danıştay bütçesinin görüşülmesi sırasında AKP Aksaray Milletvekili eski Vali Cengiz Aydoğdu "Şeriat bizim hukukumuzdur, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir" ifadelerini kullandı. Aydoğdu'nun bu çıkışına CHP sıralarından tepki geldi.

Aydoğdu'nun sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde şeriat hukuku değil; adaletli, medeni hukuk geçerlidir. Kendisini kınıyorum” diyerek tepki gösterdi.

Aydoğdu TBMM'de Danıştay bütçesiyle ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi

“Bizim tarihimizde hiçbir şekilde şahsın hukukunu, kişinin temel hak ve hürriyetlerini düzenleme devlete bırakılmamıştır, bunu toplum kendisi yapmıştır. Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir. Padişahların yaptığı hukuk hukukçuların hukukudur.”

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<