MetaMask’ten Apple kullanıcılarına “oltalama” uyarısı
Özellikle 2021 yılındaki boğa sezonuyla birlikte kullanıcı sayısı 20 milyonu geçen ve mütiş bir büyüme kaydeden MetaMask'ten Apple kullanıcılarına oltalama saldırıs...
Özellikle 2021 yılındaki boğa sezonuyla birlikte kullanıcı sayısı 20 milyonu geçen ve mütiş bir büyüme kaydeden MetaMask'ten Apple kullanıcılarına oltalama saldırısı uyarısı geldi.
Cüzdan uygulaması, bir kullanıcının 650 bin dolarlık varlık çaldırması üzerine yaptığı uyarıda, kullanıcının iCloud şifresinin güçlü olmaması ve bir oltalama saldırısıyla ele geçirilmesi durumunda, MetaMask fonlarının da çalınabileceğini belirtti.
Ethereum tabanlı proje geliştirme şirketi olan ConsenSys’in sahibi olduğu kripto para cüzdan uygulaması MetaMask, Apple kullanıcılarına önemli bir uyarıda bulundu. Şirket, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iPhone, Mac ve iPad kullanıcılarının, uygulama verileri için otomatik yedeklemeyi etkinleştirmiş olmaları durumunda sistemin, cüzdan anahtar kelimelerini ya da bir başka deyişle “şifrelenmiş MetaMask kasasını” görebildiğini belirtti.
“Fonlarınızın çalınması anlamına da gelebilir”
Cüzdan uygulamasından konuyla ilgili uyarı yapılırken, iCloud şifresinin kaybedilmesinin, kripto paraların da kaybedilmesi anlamına gelebileceği belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:
“Eğer iCloud yedeklemesi için izin verdiyseniz, buna şifrelenmiş MetaMask kasanız da dahil olacaktır. Eğer şifreniz yeterli seviyede güçlü değilse ve birisi oltalama yöntemiyle iCloud bilgilerinizi ele geçirirse, bu fonlarınızın çalınması anlamına da gelebilir. Aşağıdaki şekilde, MetaMask için iCloud yedeklemesini geçersiz kılabilirsiniz.
Ayrıca, iCloud’un ileride de sizi istenmeyen yedeklemelere maruz bırakmasını önlemek istiyorsanız, bu özelliği de şu şekilde devre dışı bırakabilirsiniz:
Ayarlar > Apple Kimliği/iCloud > iCloud Yedekleme”
650 bin dolarlık varlık çalındı!
MetaMask’in uyarıları, Twitter’da “revive_dom” adlı bir NFT koleksiyoncusunun 650 bin dolar değerinde dijital varlık ve NFT’lerinin, bazı spesifik güvenlik sorunları nedeniyle çalındığını belirtmesinin ardından geldi.
“revive_dom” adlı kişinin, Apple ile hiçbir ilgisi bulunmayan bazı kişiler tarafından aranma ve mesaj gönderme taktiğiyle kandırılmak istendiği ve Apple ID şifresini değiştirmesi talep edildiği belirtildi.
Arayan kişilerden en sonunda şüphelenmemesi gerektiğini düşünen “revive_dom” 6 haneli doğrulama kodunu bu kişilere verdi. Daha sonra ise varlıklar dijital cüzdandan çekildi. (uzmancoin)
Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.
Öncü haberciliğin adresi Borsametre…