Euro 37,11
Dolar 34,24
Sterlin 44,49
Altın 3.013

Kripto Para Yasa Tasarısı Çalıştayı'nda neler konuşuldu?

Kripto Para Yasa Tasarısı Çalıştayı'nda neler konuşuldu? TBMM’ye yasa tasarısı olarak sunulması planlanan Kripto Varlık Yasa’sı için Çalıştay tamamlandı!...

Resim Q5EJX2JjFs
Google News

Kripto Para Yasa Tasarısı Çalıştayı'nda neler konuşuldu? TBMM’ye yasa tasarısı olarak sunulması planlanan Kripto Varlık Yasa’sı için Çalıştay tamamlandı!

Kripto Para Yasa Tasarısı Çalıştayı'nda neler konuşuldu?

Kripto para çalıştayının amacı ne?

Grand Ankara Otel’deki çalıştayı düzenleyen Kripto Varlık Yasa Tasarısı Platformu’nun bazı katılımcıları sunum yaparken, oluşturulan çalışma grupları fikir teatisinde bulundu. Katılımcılar yapılacak yasal düzenlemelerin yeniliğin ve yaratıcılığın önünü kesmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Çalıştayı düzenleyen paltform, internet sitelerinde çalıştayın amacını şu ifadelerle açıklamıştı:

"Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı, Blockchain ve Kripto ekosistemi temsilcileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanları ağırlayacak bir çatı organizasyonu olup bütün sektör paydaşlarının bir araya geleceği ve yasa tasarısı için komisyonların oluşturulacağı akabinde görüş ve öneriler sonucunda bir sonuca varılmanın arzu edildiği bir çalıştay olacaktır."

Kripto Para Yasa Tasarısı Çalıştay

Çalıştay açılış konuşmasıyla başladı ve grupların kendi aralarında toplantıları devam etti. İlk söz hakkını teknoloji grubu aldı. Platformların tahta işlemleri, şeffaflık ve izlenebilirliğinin yanı sıra coin token ve listeleme listeden çıkarma durumlarının nasıl olması gerektiği anlatmak üzere Ahmet Usta konuştu.

Herhangi bir T anında borsada tutulan varlıkların şeffaf bir şekilde gösterilmesi, denetlenmesi ihtiyacını vurguladılar.

Teknoloji Grubu’nun sunumunun ardından Finans Grubu adına CryptoIndexSeries’in kurucusu Gökçe Phillips söz aldı. Yasaklayıcı değil, koruyucu nitelikte bir düzenlemenin öneminin altını çizen Finans Grubu, kripto varlık hizmet sağlayıcısı tanımının daha da derinleştirilmesinin uygun olacağını ifade etti. S

Finans Grubu’ndan sonra, Sektör Temsilcileri Grubu adına Volkan Korkmaz, Özge Erdemir ve İlayda Peker konuştu.  aklama hizmetinin sadece bankalarla kısıtlanmamasını, bu anlamda diğer şirketlerin de önünün açılmasını savundu. Sektör temsilcileri kripto paraların ülke içi yatırımlarda etkin olduğuna değindi. 2020 yılında Avalanche platformunun token satışına 1000 dolar yatıran bir kişinin ülke ekonomisine 85 bin dolar katkısı olduğu, yurt dışı platformların yasaklanması halinde böyle bir durumun mümkün olamayacağı kaydedildi. 

Birçok grubun katılımından sonra Çalıştay tamamlandı. Hazırlanan rapor önümüzdeki günlerde Kamuoyu ile paylaşılacak.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…FacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<