Korku ve Açgözlülük Endeksi ne söylüyor?
Korku ve Açgözlülük Endeksi ne söylüyor? Piyasa yükselirken insanlar açgözlü olma eğilimindedir. Endeks bize ne söylüyor?
Korku ve Açgözlülük Endeksi ne söylüyor? Piyasa yükselirken insanlar açgözlü olma eğilimindedir. Endeks bize ne söylüyor?
Korku ve Açgözlülük Endeksi ne söylüyor?
Korku ve Açgözlülük Neden Ölçülür?
Kripto piyasası davranışı çok duygusal. Piyasa yükselirken insanlar açgözlü olma eğilimindedir ve bu da FOMO'ya (Kaybetme Korkusu) neden olur. Ayrıca, insanlar genellikle madeni paralarını kırmızı sayıları görmenin irrasyonel tepkisiyle satarlar. Korku ve Açgözlülük Endeksimiz ile sizi kendi duygusal aşırı tepkilerinizden kurtarmaya çalışıyoruz. İki basit varsayım var:
- Aşırı korku , yatırımcıların çok endişeli olduğunun bir işareti olabilir. Bu bir alım fırsatı olabilir .
- Yatırımcılar çok açgözlü hale geldiğinde, bu, piyasanın bir düzeltme zamanı geldiği anlamına gelir .
Bu nedenle, Bitcoin piyasasının mevcut duyarlılığını analiz ediyoruz ve sayıları 0'dan 100'e kadar basit bir metreye sıkıştırıyoruz. Sıfır "Aşırı Korku", 100 ise "Aşırı Açgözlülük" anlamına geliyor. Veri kaynaklarımız hakkında daha fazla bilgi için aşağıya bakın.
Kripto para piyasasının istikrarsız doğası nedeniyle trader’lar, Bitcoin’in fiyat hareketine göre duygularını değiştirme ve arama motoru trendleri, değişken ticaret kararları ve hacim gibi çeşitli kaynaklardaki duyarlılıklarını yansıtma eğilimindedir.
Duyarlılık göstergesine göre, piyasanın mutlak çoğunluğu, temel veya teknik analiz yerine duygulara dayalı olarak varlıklarını terk ettiğinden, 30’un altındaki tüm değerler aşırı satım olarak kabul edilmelidir.
Geliştiricilerine göre, gösterge bir değer oluşturmak için birden fazla veri kaynağı kullanır. Yarısı volatilite ve piyasa hacmine göre hesaplanır. Gösterge yaratıcılarının varsaydığı gibi, oynaklıktaki ani artış, korku içinde işlem gören bir piyasanın işaretidir ve hacim düşüşü yatırımcılar arasında artan endişe olarak görülmelidir.
Diğer iki kaynak, arama motoru eğilimleri ve sosyal medya kuruluşları dahil olmak üzere daha çok bir sosyal gösterge gibi davranır. Dijital varlıklarla ilgili içeriğe artan ilgiyle birlikte endeks, hissiyatı olumsuzdan çok olumlu olarak değerlendiriyor.
Volatilite, arama motoru trendleri ve hacimlerine ek olarak, Bitcoin’in hakimiyeti de bir duygu kaynağı olarak kullanılıyor. Piyasa endeksinin artan hakimiyeti ile geliştiriciler, kripto para piyasasının düzeltilmesi sırasında daha fazla BTC’ye sahip olma eğiliminde oldukları için trader’ları daha korkulu görüyorlar.
Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.
Öncü haberciliğin adresi Borsametre…