Bu token, üç günde %330 rekor prim yaptı !
Kripto para dünyasındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Piyasada yeni sayılabilecek bu token %300 gibi rekor prim yapma başarısı gösterdi. Hangi token? detaylar haberimi...
Kripto para dünyasındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Piyasada yeni sayılabilecek bu token %300 gibi rekor prim yapma başarısı gösterdi. Hangi token? detaylar haberimizde...
Bu token %300 prim yaptı : #MANA
MANA hakkında
1.Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?
MANA, blokzincir projelerine yaptığı yaratıcı dokunuşlarla bilinen Ariel Meilich ve Esteban Ordano ortaklığında hayata geçirildi. Meilich platformun içerik ve tasarım kısmıyla ilgilenirken, Ordano teknolojik altyapısı üzerine çalışmalar yaptı.
2.MANA’nın altyapısı
MANA, Ethereum tabanlı bir sanal gerçeklik platformudur.
3.Kullanıcılarına ne vadediyor?
MANA, sanat, oyun, eğlence dünyasına yönelik içerik üreticiler ve tasarımcılar için oluşturuldu. Her biri NFT ile temsil edilen 90601 adet LAND parselden oluşan ve “Metaverse” adı verilen dünyanın içinde tüm üretimler yapılıyor. MANA token’lar bireysel kullanıcılar için satışa çıkarıldığından bu yana, LAND parsellerinin satışı durduruldu. Fakat parsel sahipleri, içinde dilediği gibi çalışmalarını sürdürüyorlar.
4.MANA madenciliği yapılıyor mu?
MANA, madenciliği yapılan bir token’dır.
5.En düşük fiyat ve en yüksek fiyat ile toplam arz
MANA bu zamana kadar en düşük fiyatını 0,007883 dolar ile 13 Ekim 2017’de, en yüksek fiyatını ise 1,63 dolar ile 17 Nisan 2021’de gördü. Dolaşan arzı 1.795.373.843 MANA olan token’ın toplam arzı, 2.194.091.827 MANA’dır.
Metaverse, insanların kendi Avatarlarını kullanarak kontrol ettiği ve etkileşim kurduğu bir sanal gerçeklik ortamı olarak tarif ediliyor.
Facebook şirketinin isminin Meta olarak değiştirileceğini duyuran Facebook CEO su Mark Zuckerberg, şirketi gelecek 5 yıl içinde bir sosyal medya firması olmaktan çıkarak bir metaverse şirketine dönüştürmeyi hedefliyor.
Decentraland a hoşgeldiniz
2017 yılında kurulan Meraverse, sanal gerçeklik teknolojisinin geliştirilmiş hali olarak görülüyor ve kurgusal evren olarak da tarif ediliyor. Bu sanal gerçeklik evreninin adı Decentraland olarak belirlenmiş. Decentraland , insanların alışveriş yapabileceği, hizmetlere abone olabileceği, iş arkadaşlarıyla birlikte çalışabileceği, oyun oynayabileceği ve hatta çevresindeki görüntüyü kişisel zevklerine ve gereksinimlerine göre özelleştirebileceği, paylaşılan 3D sanal bir ortam sunuluyor. Metaverse, insanın dijital alandan ziyade dijital dünyanın içine girmesine izin veriyor.
Bu sanal ortamda, alışverişlerde kullanılmak amacıyla tanımlanan para birimi MANA ,Facebook 'un isim değişikliği haberinin ardından prim yaptı. 3 günde %300 den fazla prim yapan MANA nın ,24 saatte 32 milyar dolar işlem hacmi yaparak ,günlük hacimde Etherium u bile geride bıraktığı kaydedildi.
Örneğin, kullanıcılar kendilerini bir hologram şeklinde başka yerlere yansıtabiliyor. Metaverse, kişinin sadece bakmak yerine içine girebildiği somutlaştırılmış bir internet gibi hayal edilebileceği belirtiliyor.
Gerçeğe dayalı olacak metaverse’in, önceden oluşturulmuş sanal dünyalardaki karikatürize avatarların aksine kullanıcıların gerçek fiziksel çevrelerini dijitalleştirerek, birbirleriyle gerçek insan görüntüleriyle etkileşime girebilmelerine imkan sağlayacağı kaydediliyor.
Decentraland'de sanal olarak arazi alınıp satılabiliyor. Bunun yanında söz konusu evrende firmalar dükkan ve temsilcilik açabiliyor. Örneğin uluslararası müzayede evi Sotheby's haziran ayında genel merkezinin bir benzerini Decentraland'de açarak dijital sanat galerisi oluşturdu.
New York merkezli dijital emlak yatırım firması Republic Realm de Decentraland'de 913 bin dolara 259 parsel satın aldı. Firma bu bölgeyi Matajuku isimli bir sanal alışveriş caddesine dönüştüreceğini açıkladı.
Metaverse kavramının The Matrix, Pokemon Go, Minority Report, Ralph Breaks The Internet, Black Mirror gibi sayısız film ile video oyununda tasvir edildiği biliniyor.
Facebook yöneticileri, metaverse’i insanların oyun oynarken ya da araştırma yaparken birlikteymiş gibi hissedebilecekleri bir ortam olarak tanımlıyor”
Zuckerberg, temmuz ayında, tüketicilerin yalnızca şirketin platformlarında oturum açacakları değil, aynı zamanda bu dijital dünyada yaşayacakları, çalışacakları ve oyun oynayacakları metaverse’i Facebook’un ve internetin geleceği için bir vizyon olarak pazarlamaya başlamıştı.
Metaverse’in inşası için Avrupa genelinde 10 bin kişi istihdam edeceğini duyuran Facebook, metaverse ile aynı fiziksel alanda olmayan insanların oluşturabileceği ve keşfedebileceği bir dizi sanal alan sunmayı planlıyor.
Zuckerberg, metaverse’i cep telefonlarından ya da ekrandan bakmak yerine insanların parçası olabileceği, içine girebileceği bir internet olarak tanımlıyor. Evden çalışma taraftarı olarak bilinen Zuckerberg, metaverse’in işe gidip gelme ihtiyacını ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor.
MANA son 3 günde %330 prim yaptı
Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp