#KARYE patronları bir halka arz daha yapıyor! %209 kazandıran halka arz! Hunye halka arz, Hun Yenilebilir Enerji halka arz oluyor! Tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde...

KARYE patronları bir halka arz daha yapıyor! Hunye halka arz

Geçtiğimiz dönemde halka arz olan Kartal Yenilenebilir Enerji yatırımcısına %209 kazandırmıştı. Hisse 8 liradan halka arz olduktan sonra 24,70 TL seviyelerine kadar gelmişti. Şirket patronları Orhun Kartal ve Yonca Kartal bir enerji şirketini daha halka arz ediyor!

Hun Yenilebilir Enerji halka arz oluyor tüm detaylar;

Halka arz edilecek lotların büyüklüğü ne kadar?

500.000.000 olan mevcut sermayesini 80.000.000 bedelli artırarak 580.000.000 TL’ye çıkaracak olan şirket 80.000.000 TL’lik nominal paylarını halka arz edecek.

Halka arz fiyatı ne kadar?

SPK tarafından dün onaylanan izahname detaylarına göre halka arz fiyatı 1,82 TL olarak belirlenmiş durumda. Buna göre halka arzın toplam piyasa büyüklüğü 145,6 milyon TL’ye denk geliyor.

Halka arz yöntemi ne?

Onaylı izahnameye göre halka arz tamamen eşit dağıtım yöntemi ile yapılacak.

Aracı kurum ve konsorsiyum lideri kim?

Konsorsiyum liderliğini ise İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş yapacak. Tüm banka ve aracı kurumlardan katılım sağlanabilecek.

Şirket tarafından verilen taahhütler neler?

Halka arz sonrası 1 yıl boyunca bedellli sermaye artırımında bulunulmayacak ve dolaşımdaki pay artırılmayacak

Paylarını ihraç eden Orhan Kartal ve Yonca Kartal tarafından 6 ay süreyle halka arz fiyatının altında pay satılmayacak

Halka arz geliri nerede kullanılacak?

Onaylı izahanme detaylarına göre elde edilen bilgilere göre

%60-70’lik kısım ile yeni tesis ve üretim altyapısı kurulumu gerçekleştirilecek

%30-40’lık kısım ile işletme sermayesinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Paranızı 2'ye katlayan OTOMOTİV şirketi %5 değerlendi! Paranızı 2'ye katlayan OTOMOTİV şirketi %5 değerlendi!

Şirket finansal tabloları

Hunye halka arz detayları Tamamen eşit dağıtım! 3
Hunye halka arz detayları Tamamen eşit dağıtım! 4

Şirket hakkında

TÜRKİYE’NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI POTANSİYELİ VE HUN BİYOGAZ

Dünyamızda enerji ihtiyacı her yıl yaklaşık olarak %4-5 oranında artmaktadır.Buna karşılık bu ihtiyacı karşılamakta olan fosil yakıt rezervi ise çok daha hızlı bir şekilde tükenmektedir. Şu anki enerji kullanım koşulları göz önüne alınarak yapılan en iyimser tahminlerde bile en geç 2030 yılında petrol rezervlerinin büyük ölçüde tükeneceği ve ihtiyacı karşılayamayacağı görünmektedir.

Kömür için şu anki rezervlerle yaklaşık 80-100 yıl ,doğalgaz içinse yine yaklaşık 100-120 yıllık bir kullanım süresi tahmin edilmektedir.
Ayrıca fosil yakıtların kullanımı dünya ortalama sıcaklığını da son bin yılın en yüksek değerlerine ulaştırmış,yoğun hava kirliliğinin yanı sıra milyonlarca dolar zarara yol açan sel/fırtına gibi doğal afetlerin gözle görülür biçimde artmasına sebep olmuştur.

Fosil yakıtlar içindeki karbon havadaki oksijen ile birleşerek CO2 (tam yanma halinde) veya CO (yarım yanma halinde veya yanma havasının az olması) gazları ortaya çıkmaktadır. Yine yakıt içerisinde eser miktarda bulunan kurşun, kükürt gibi elementler yanma sıcaklığında oksijen ile birleşerek insan sağlığı açısından önemli tehdit oluşturan bileşikler (SOx,PbO, NOx…) oluşturmaktadır. Bu yanma ürünleri atmosfere bırakılmakta ve atmosfer içerisinde birikmektedir. Fotosentez, çürüme gibi tabii dönüşümler bu birikime engel olabilse de, aşırı yakıt tüketimi kısa süreli bir birikime neden olmaktadır.

Atmosfer içinde biriken yanma gazları güneş ve yer arasında tabii olmayan katman meydana getirmekte, insan ve bitki hayatı üzerinde negatif etkiye neden olmaktadır. Sera Etkisi (Isı enerjisinin karbondioksit gibi gazlar tarafından emilip atmosferde alıkonmasıyla ortaya çıkan ısı artışı) olarak ta bilinen bu etki ve insan sağlığı bugün önemle üzerinde durulan olgulardır.

Tüm bu gerçekleri göz önüne aldığımızda Türkiye’nin enerji ihtiyacının oldukça önemli bir bölümünün Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilmesi dışa bağımlılığımızı azaltacaktır. Rüzgar, hidro ve Biyokütle gibi yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması istihdam açısından çok önemlidir.

Önemsenmesi gereken diğer bir konu ise bu güne kadar atıklardan devletin kasasına hiçbir gelir vergisi ve kdv girmemesidir. Ülkemizde büyük bir atıl atık kapasitesi vardır. Büyük baş hayvan atıkları, kanatlı atıkları, ormansal ve tarımsal atıklar, arıtma çamurları, pirinç kabukları, otel ve yemek fabrikaları atıkları, sera atıkları, meyve ve sebze fabrikası atıkları, hal atıkları, mezbaha atıkları, tıbbi atıklar ve şehir çöpleri BİYOGAZ ve GAZLAŞTIRMA tesisleri için hammadde kaynaklarıdır.

Elektrik, ısı, organik gübre, organik toprak düzenleyicisi, asfalta katkı maddesi olan kül gibi bir çok ürünü aynı anda üretebilen bu tesisler ülkemizin vergisel kaynaklarına çok büyük bir destek olacaktır. Kayıtlı ekonominin gelişmesine katkısı olacak, mühendis ve teknisyen kadrolarına iş imkanı sağlayacaktır

Dev şirket dev bedelsiz! %1879 Rekor kırılabilir! Buraya Tıklayarak habere ulaşabilirsiniz…
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Editör: Borsa Metre