Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Zam farklı maaşlar yatıyor. Milyonların beklediği tarih belli oldu

Zam farkı için memur emeklisi, dul ve yetimlerin dört gözle beklediği ödemeler için tarih belli oldu. Temmuz zammı ile enflasyon farkından oluşan zam farkının 28 Temmuz Perşemb...

Resim sgwEwSI1r5
Google News

Zam farkı için memur emeklisi, dul ve yetimlerin dört gözle beklediği ödemeler için tarih belli oldu. Temmuz zammı ile enflasyon farkından oluşan zam farkının 28 Temmuz Perşembe günü ödeneceği öğrenildi.

Zam farkı için memur emeklisi, dul ve yetimlerin dört gözle beklediği ödemeler için tarih belli oldu. Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 385 bin 799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2022 tarihinde ödenecek.

Sözcü'ye konuşan Çalışma Bakanlığı yetkilileri, “Fark ödemesi için çalışmalar sürüyor. Belki bir gün önce, belki bir gün sonra olur ama biz 28 Temmuz gibi ödemiş olacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Zam farkları, temmuzun 1'i ile 5'i arasında emekli aylıklarını zamsız alan tüm memur emeklileri ile hak sahiplerine ödenecek. 

Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatırılacak.

Memur, memur emeklileri ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ve aylık ödemeleri birbirinden tamamen farklı tarihlerde yapılıyor.

Devlet memurları maaşlarını her ayın 15'inde alıyor. Memur emeklileriyle dul ve yetimlerinin ödemeleri ise her ay, 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 şeklinde olmak üzere 3 farklı dönemde gerçekleştiriliyor.

Bu dönemlerde yapılan ödemeler ise sicil numaralarına göre ayın 1'i ile 5'i arasında hesaplara yatıyor. Eski ismi SSK ve Bağ-Kur olan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise yine sicil numaralarına göre her ayın 18 ile 24'ü arasında kalan 7 güne dağıtılarak ödeniyor.

Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle memurların maaş ödemesi öne çekilerek 8 Temmuz'da yapıldı. Böylece memurlar bayram öncesinde yüzde 41.69 zam ve enflasyon farkının da eklendiği yeni zamlı maaşlarına kavuşmuş oldular. İşçi, esnaf ve çiftçi emekli aylıkları da yüzde 42.35'lik TÜFE farkı eklenerek 18 Temmuz'dan itibaren ödenmeye başlandı. Zamma bir tek memur emeklileri kavuşamadı. (internethaber)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
zam zam
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<