Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

Yurt içi döviz hesapları iki hafta aradan sonra yükselişte!

Döviz kurlarında sert yükselişler ve dolar/TL'de arka arkaya gelen rekorlar eşliğinde 2 haftadır devam eden döviz satışı geçen hafta son buldu. Son iki haftada 3,4 milyar dolar...

Resim 2I42Wzh8g9
Google News

Döviz kurlarında sert yükselişler ve dolar/TL'de arka arkaya gelen rekorlar eşliğinde 2 haftadır devam eden döviz satışı geçen hafta son buldu. Son iki haftada 3,4 milyar dolarlık satış yapan yurt içi yerleşikler geçen hafta 1,5 milyar dolarlık alım yaptı. Rakam parite etkisinden arındırıldığında ise 1,7 milyar dolar oldu.

Merkez Bankasının haftalık para banka verilerine göre, vatandaşların iki haftadır devam eden döviz satışları geçen hafta son buldu. Önceki iki haftada 3,4 milyar dolar değerinde döviz bozduran yurt içi yerleşikler, geçen hafta ise 1 milyar 519 milyon dolarlık döviz alımı yaptı. 

Böylece bankalardaki döviz hesaplarındaki toplam tutar 232 milyar 684 milyon dolardan 234 milyar 276 milyar dolara yükseldi.

Şirketlerden 1,7 milyar dolarlık döviz alımı

Döviz hesaplarında bireysel vatandaşlar çok sınırlı da olsa (157 milyon dolar) satış yaparken artışın tamamı şirket hesaplarından (1,7 milyar dolar) gerçekleşti.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<