Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Yurt dışından gelen kargolar için vergi artırıldı!

Bugün yayınlanan Resmi Gazete'de, yurt dışından gelen posta veya kargo için gümrük vergisinde zam yapıldığı duyuruldu. Bugün...

Resim 8RnA7K5Qw1
Google News

Bugün yayınlanan Resmi Gazete'de, yurt dışından gelen posta veya kargo için gümrük vergisinde zam yapıldığı duyuruldu.

Bugün yayınlanan Resmi Gazete’de 4458 sayılı gümrük kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapıldığı duyuruldu. Yapılan değişikliklere göre, Avrupa Birliği dışı ülkelerden gelen posta veya kargolar için gümrük vergisi yüzde 10 artırıldı.

Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve kıymeti 150 euroyu geçmeyen eşyalar üzerinden alınacak maktu gümrük vergisi yüzde 10 artırıldı. Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Avrupa Birliği ülkelerinden gelecek posta veya kargo için yüzde 18 gümrük vergisi alınacak.

Gümrük vergisine yüzde 10 zam yapıldı

Eşyanın diğer ülkelerden gelmesi durumunda ödenecek maktu vergi, yüzde 20’den yüzde 30’a çıkartıldı. Ayrıca eşyanın ÖTV kanununa ekli IV sayılı listede yer alması halinde ilave olarak yüzde 20 vergi eklenerek ücret tahsil edilecek.

Yapılan değişikliğe göre, ücret limitini aşmayan ürünlerin brüt 30 kg sınırını geçmemesi gerekiyor. Yeni alınan kararla birlikte, 1.500 euroyu geçmeyen ilaçlar da listeye dahil edildi.

Posta ve kargo ile gerçek kişilere gelen, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen kıymeti 1.500 euroyu geçmeyen basılı yayınlar için uygulanacak maktu gümrük vergisi sıfır olacak. Kitap ve benzeri basılı yayınları kapsayan istisna, ticari kuruluşlar için geçerli olmayacak.

Tüzel kişilere gelen ve kıymeti 22 euroyu geçmeyen eşyanın değeri üzerinden gerçek kişiler için uygulanan maktu vergi geçerli olacak. Yolcular, değeri 1.500 euroyu geçmeyen ve sigara, alkollü içki, kozmetik, gıda ürünlerin dışında kalan için maktu vergi ödeyecek. (shiftdelete)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<