Uzmanlar Uyardı: Balkanlar'dan Gelen Soğuk Hava Dalgası Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak!
Soğuk hava dalgası Balkanlar üzerinden Türkiye'ye geliyor. Ramazan Bayramı boyunca yağışlı hava etkisini sürdürürken, tatil dönüşünde sıcaklıklarda belirgin bir düşüş yaşanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyretmeye devam edecek. Ancak Ramazan Bayramı süresince yağışlı hava etkisini sürdürecek. Tatil dönüşü ise Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgası ülkeye giriş yaparak sıcaklıkları hissedilir derecede düşürecek.
Hangi Bölgeler Etkilenecek?
-
Marmara, Ege, Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
-
İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde hafta boyunca yağışlı hava etkisini sürdürecek.
-
İç ve Doğu Anadolu’da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

AKOM’dan Uyarı: Olumsuzluklara Karşı Dikkat!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul ve çevresinde hafta boyunca sürecek yağışlı hava nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle trafik yoğunluğunun artacağı bayram dönüşünde sürücülerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
Ne Zaman Normalleşecek?
Meteoroloji uzmanlarına göre, soğuk hava dalgası hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek. Önümüzdeki hafta itibarıyla sıcaklıkların tekrar mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.
Sizce bu soğuk hava dalgası bayram planlarınızı nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!