Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

"Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri" tartışması, tepkiler büyüyor

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV canlı yayınında üniversiteler için "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş e...

Resim IUDoDEq9uR
Google News

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV canlı yayınında üniversiteler için "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullanmıştı.

Stüdyodaki konuklar ise Sofuoğlu’na sözlerine “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” karşılığını vermişti. Sofuoğlu ise bunun üzerine “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz” demişti. 

Sofuoğlu’nun sözleri kamuoyunda da kısa sürede tepki çekmişti. 

Cumhurbaşkanlığı tepki gösterdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun üniversiteler için "fuhuş evleri" ifadesini kullanmasına tepki gösterirken, "Üniversitelerimiz araştırma, öğretim ve topluma hizmet merkezlerimizdir. Gençlerimiz ise göz bebeklerimizdir" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatılmasını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. 

Twitter mecrasında gündem oldu

Olayın ardından vatandaş konu ile alakalı #üniversiteler etiketi başlattı. Konu hakkında 4889 Tweet atıldı. Tepkilerin odağında ki öğretim görevlisinin soyismi olan"Sofuoğlu" uzun bir süre gündemde sık kullanılan kelimeler arasında

YÖK Başkanı Yekta Saraç işlemlerin başlatıldığını duyurdu

Yekta Saraç twitter üzerinden yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verdi;

Sakarya Üniversitesindeki bir öğretim üyesinin katıldığı bir televizyon programında üniversitelerimiz hakkında sarf etmiş olduğu ve kamuoyunun haklı olarak büyük tepkisini çeken ifadelere dair üniversitesince işlem başlatılmıştır. Bilindiği üzere akademisyenlerle ilgili disiplin işlemleri kanun gereği ancak üniversiteleri tarafından başlatılabilmekte ve yürütülebilmektedir. Evlatlarımızın okuduğu üniversitelerimizin, zikretmeye bile hicap duyduğumuz mekânlara benzetilmesi ve çok çirkin ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez. Bu vesile ile akademik ifade özgürlüğünün yanlış anlaşılmaması ve hocalarımızın milletimizin değerlerine ve hassas olduğu konulara ve kavramlara dair konuşurken son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirtmek isteriz.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<