Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Türk Traktör bilanço verileri

Türk Traktör bilanço verileri. Türk Traktör 2022'nin 3. çeyreğinde net dönem karını geçen senenin verilerine göre %94 oranındaki artışı yatırımcılarının ilgisini çekti.

Resim 8JeZ6sgRJl
Google News

Türk Traktör bilanço verileri. Türk Traktör 2022'nin 3. çeyreğinde net dönem karını geçen senenin verilerine göre %94 oranındaki artışı yatırımcılarının ilgisini çekti.

#TTRAK

Türk Traktör bilanço verileri

Şirketin geçen senenin aynı dönemindeki bilanço verilerini incelediğimizde satışlarındaki 8 milyondan 14 milyona yüzde 82 oranında bir artış olduğunu ve esas faaliyet karında yüzde 91 artış göstermiştir. FAVÖK yüzde 86, net dönem karı geçen seneye oranla 830 binden 1 milyon 612 bine yükselerek %94 oranında bir artış göstermiştir.

Şirketin geçne dönem verilerine göre net borcundaki %65 azalmış olup dönen varlılarının 7 milyondan 8 milyona çıkmış olup %12'lik artışı dikkatlerden kaçmadı.

Bilanço’da Nelere dikkat edilmeli?

■ Bir şirkette net karın tek başına artması yanıltıcı olabilir. Satışlar, faaliyet karı ve net kar beraber artıyorsa kardaki artış daha güvenilirdir.

■ Şirketin kısa ve uzun vadeli yükümlülüklerinin dönen ve duran varlıklara oranının kıyaslanması gerekir.

■ Şirketin net borcu fazla olmamalı.

■ Döviz borcunun olmaması da önemli.

■ Şirketin net döviz varlığının olması, hisse performansı açısından olumludur.

■ Şirketin öz kaynaklarının ödenmiş sermayeden yüksek olması da dikkat edilmesi gereken verilerden biri.

■ Şirket karlılıklarının ilerleyen dönemde korunup korunamayacağı incelenmeli.

■ Ayrıca maliyet kalemleri ile maliyetlerdeki değişimlerin fiyatlara ne kadar yansıdığına bakılmalı.

■ Bilançolara sadece aktif-pasif olarak bakmak yeterli değil, bilançoları dipnotlarıyla ve geçmiş dönem verileriyle karşılaştırarak okumak gerekiyor.

■ Büyüme potansiyeli dengeli şirketleri belirlenmek amacı ile şirketlerin toplam satışı ile ihracat ve iç pazar dağılımına bakılmalı.

■ Şirketin faaliyet kar marjı sektör ortalamasıyla kıyaslanmalı.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<