Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

Turex hissesinde neler oluyor? Tavandan tabana!

Turex hissesinde neler oluyor? Tavandan tabana! 2 gün tavan yapan Turex Turizm bugünkü satışlarla ani bir düşüşe geçti. Devre Kesici engel olmadı! Tüm detaylar haberimizde…

Resim nuXYoXxPYm
Google News

Turex hissesinde neler oluyor? Tavandan tabana! 2 gün tavan yapan Turex Turizm bugünkü satışlarla ani bir düşüşe geçti. Devre Kesici engel olmadı! Tüm detaylar haberimizde…

Turex hissesinde neler oluyor?

Turex hisseleri bugün yapılan alış satışlarla beraber 2 günlük tavan serisi ardından kafaları karıştırdı güne 12,42 TL’den başlayan Turex Turizm, şu anda -6,66% ‘da 10,80 TL’den işlem görüyor.

Şaşırtmıyor?

Borsa İstanbul’un devre kesmesine rağmen düşüşe devam eden Turex Turizm, yatırımcılarının kafasında soru işareti bıraktı.

Pay geri alımı?

Geçtiğimiz aylarda halka arz olan Turkes Turizm halka arz fiyatının altına inmişti. Şirketten yapılan bildirimle pay geri alımı yapmaya başlamışlardı. Halka arz fiyatının altından geri alımlar devam etti, ortalama 9,45 TL’den 525.000 nominal değerli pay geri alımı yapıldı.

Turex hisseleri düşüşe ne zaman başlamıştı?

Turex hissesi paylarında gerçekleşen o hatalı işlem sonrası aracı kurum Piramit Menkul Değerler kurumundan, Kamuyu Aydınlatma Platformuna açıklama gelmişti.

Halka arzlara yaşanan yoğun katılım sonrasında borsada işlem görmeye başlayan şirket tavan serisi yoğun kar satışı sonrası seri bozulmuştu.

  • Tavan serisini ilk bozan hisse Turex Turizm oldu. Güne 16,60 seviyesinden başlayan hisse sonrasında gelen satış dalgası ile birlikte %8,75 düşüşle 14,28 seviyesine gerilemişti.
  • 8 Nisan perşembe günü işleme başlayan Turex Turizm 5 işlem günü tavan serisini sürdürebilmişti.

TUREKS payının piyasada işlemine ilişkin Hakan Dıravacı adlı şahısa tedbir uygulayacağını açıklamıştı.

Tureks Turizm Taşımacılık A.Ş. (TUREX.E) payının piyasasında Yönerge’nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle yatırımcı hakkında 16/04/2021 tarihinden itibaren 3 ay süreyle “Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı” ve “İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması” önleyici tedbirleri uygulanmaya başlanmıştı.

Hakan Dıravacı en son İhlas Holding A.Ş. (IHLAS) pay piyasasında gerçekleştirdiği şüpheli ve şaibeli işlemler nedeniyle soruşturma geçirmişti.

Mahkeme, Dıravacı’ya 1 milyon 828 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiş olup, SPK 2020 yılında yine aynı isim hakkında Doğan Holding hisseleriyle alakalı spekülasyonu nedeniyle ceza vermişti. 

Hakan Dıravacı Piramit Menkul Değerler kurumundan işlem yapmıştı.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://t.me/borsaistanbulforum

Şahin İNCESÖZ

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<