Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Bakan Bilgin: Temmuz'da enflasyonun üzerinde zam yapacağız!

Bakan Bilgin: Temmuz'da enflasyonun üzerinde zam yapacağız!Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında kamu çalışanlarına yapılacak zamla ilgili, "Enflasyon n...

Resim hFN1alwPXJ
Google News

Bakan Bilgin: Temmuz'da enflasyonun üzerinde zam yapacağız!Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında kamu çalışanlarına yapılacak zamla ilgili, "Enflasyon ne gerçekleşirse onun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda ilave zam yapacağız. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler." dedi. Bilgin, asgari ücretle ilgili görüşmelerin sürdüğünü, önümüzdeki hafta açıklanacağını kaydetti.

Bakan Bilgin: Temmuz'da enflasyonun üzerinde zam yapacağız!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında kamu çalışanlarına yapılacak zamla ilgili, "Enflasyon ne gerçekleşirse onun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda ilave zam yapacağız. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler." dedi.

Bilgin, "Asgari ücretle ilgili görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki hafta açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

3600 ek gösterge konusuna da değinen Bakan Bilgin konuşmasında, "3600 ek gösterge meselesini yakından takip ediyorsunuz. Başlangıçta 4 gruba verilen bir meseleyi biz bütün çalışanlara yaydık. 5.3 milyon kamu çalışanı ek gösterge düzenlemesiyle yeni haklara sahip oldu. Temmuz'da yapacağımız düzenlemelerle birlikte bu rakamlar kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak." dedi.

Bilgin, "Türkiye yüzde 5'in üzerinde her büyüdüğünde ekonomi 750 bin istihdam yaratıyor. Yüzde 7 büyüdüğünde 1 milyon istihdam yaratıyor. Geçen yıl Türkiye 1.4 milyon istihdam yarattı. Çözüm yolu ekonominin büyümesini artırmakta. Biz bütün bunları sosyal politikalarla desteklemek zorundayız." şeklinde konuştu.

(bloomberg)

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Sabah taban öğlen tavan marj yüzde 20

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Bakan Bilgin: Temmuz'da enflasyonun üzerinde zam yapacağız!

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<