Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

TCMB vade ve faiz değişikliğine gitti!

TCMB vade ve faiz değişikliğine gitti! Konuya yakın kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göre ihracatçıların kullanacağı TL cinsi reeskont kredilerde faizler aşağı çekilirke...

Resim yA3P77qx9m
Google News

TCMB vade ve faiz değişikliğine gitti! Konuya yakın kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göre ihracatçıların kullanacağı TL cinsi reeskont kredilerde faizler aşağı çekilirken vadeler uzatılacak.

TCMB vade ve faiz değişikliğine gitti!

Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre TCMB lira cinsi reeskont kredisi kullanacak ihracatçılar için vadeleri uzatırken faizleri de aşağı çekti.

Buna göre, TL reeskontun azami vadesi 360 gün, savunma sanayi için ise 720 gün olacak.

TL cinsinden reeskont faizleri, 0-90 gün için politika faizinin 300 baz puan, 91-180 gün için politika faizinin 200, 181-720 gün için politika faizinin 100 baz puan altında olacak.

TL reeskont kullanan firmalar kredi vadesine kadar gelen mal veya hizmet ihracı gelirlerinin yüzde 40’ını TCMB’ye, yüzde 30’unu bir bankaya satmayı ve satışı müteakip 1 ay süreyle Döviz almamayı taahhüt edecek.

Merkez Bankası konuya ilişkin yorum yapmadı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 8 ay vadeli kuponsuz bononun yeniden ihracı için yaptığı ihalede bileşik faiz yüzde 24,51 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 8 ay vadeli kuponsuz bononun yeniden ihracında 1,05 milyar TL’lik teklife karşılık 641 milyon TL satış gerçekleştirdi.

İhalede bileşik faiz yüzde 24,51 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 8 ay vadeli kuponsuz bononun yeniden ihracı öncesi toplam 900 milyon TL satış gerçekleştirdi.

Hazine ihale öncesi piyasa yapıcılardan gelen 976 milyon TL’lik teklife karşılık 700 milyon TL satış yaptı.

Kamudan gelen 200 milyon TL’lik tekliflerin tamamı karşılandı.

(bloomberg)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
rekor temettü

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<