Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

Suudi Arabistan ile ilişkilerde yeni dönem gıda ticaretine de kapı aralayacak

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Afyon, Suudi Arabistan ve Güney Kore'den heyetlerin Türkiye'den yumurta alımı için temaslarda bulunduğunu belir...

Resim DgsiSrBqRy
Google News

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Afyon, Suudi Arabistan ve Güney Kore'den heyetlerin Türkiye'den yumurta alımı için temaslarda bulunduğunu belirterek, "Sektörümüzün yumurta ihtiyaçlarına cevap verebileceğini görüp ülkelerine döndüler, siparişlerini önümüzdeki günlerde bekliyoruz." dedi.

Afyon, yurt dışından gelen yumurta talebine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Suudi Arabistan ve Güney Kore gibi ülkelerin Türkiye'den yumurta ithalatı talepleri olduğunu ifade eden Afyon, Suudi heyetinin ülkesine döndüğünü, Güney Kore heyetinin ise temaslarını sürdürdüğünü söyledi.

Afyon, bu iki ülke heyetinin, ilgili kamu kurumları ve üreticilerle görüşmelerde bulunduğu bilgisini vererek, söz konusu ziyaretlerin, Türkiye'nin Suudi Arabistan ile ticaret hacmini artırma adına yaptığı çalışmalar kapsamında gerçekleştiğini bildirdi.

Suudi Arabistan'ın yumurta talebine ilişkin net görüşmelerin henüz yapılmadığını vurgulayan Afyon, "Suudi Arabistan'ın yumurta ihtiyacı var, bu nedenle oradan bir heyet ön araştırma için Türkiye'ye geldi. Sektörümüzün yumurta ihtiyaçlarına cevap verebileceğini görüp ülkelerine döndüler. Siparişlerini önümüzdeki günlerde bekliyoruz." diye konuştu.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
https://youtu.be/ltvli0g87fM
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<