Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Sterlinde sert düşüş beklentisi

Sterlinde sert düşüş beklentisi. İngiltere'de devam eden siyasi kaos sterlin üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Siyasi görünümü analiz eden ING sterlinin dolar karşısında 1,0...

Resim RWomPJimGg
Google News

Sterlinde sert düşüş beklentisi. İngiltere'de devam eden siyasi kaos sterlin üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Siyasi görünümü analiz eden ING sterlinin dolar karşısında 1,05 seviyesine düşmesini beklerken, Bank of America da sterlin ile doların eşitlenmesi beklentisini koruyor.

İngiltere’nin eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ülkenin yeni başbakanı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Aday olması durumunda Muhafazakar Parti’nin yeniden lideri olması güçlü ihtimal olarak görülen eski Başbakan Boris Johnson pazar akşamı yaptığı açıklamada adaylık yarışına girmeyeceğini söyledi. Muhafazakar Parti liderlik yarışına girmek için yeterli desteğe sahip olduğunu belirten Johnson “Sadece bunun doğru bir adım olmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sunak’a karşı şu ana kadar yarışa gireceğini açıklayan tek isim olan Penny Mordaunt’un 100 milletvekilinin desteğini alması gerekiyor. Eğer bu desteği alamazsa adaylık için 123 vekilin desteğini alan Sunak otomatikman Muhafazakar Parti’nin yeni lideri olacak ve Başbakanlık görevini Liz Truss’tan devralacak.

Haber üzerine Asya işlemlerinde sterlin dolar karşısında 1,14’e kadar yükseldi. Ancak analistlere göre uzun vadede sterlin için görünüm, İngiltere’nin büyük ekonomik ve mali sorunlarının devam etmesi sebebiyle karanlık.

ING sterlinin 1,05 dolara geri düşmesini bekliyor.(bloomberg)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Sterlinde sert düşüş beklentisi Sterlinde sert düşüş beklentisiSterlinde sert düşüş beklentisi
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<