Euro 37,20
Dolar 34,23
Sterlin 44,69
Altın 2.988

Son dakika: Faiz kararı açıklandı! Süpriz var mı?

Son dakika Merkez bankası faiz kararı belli oldu süpriz var mı? Faizlere ne oldu? Dolar nasıl tepki verdi? Merkez bankası fa...

Resim e4DjVBFauQ
Google News

Son dakika Merkez bankası faiz kararı belli oldu süpriz var mı? Faizlere ne oldu? Dolar nasıl tepki verdi?

Merkez bankası faiz kararı açıklamaya göre PPK faiz oranlarını beklentilere paralel şekilde 100 baz puan indirdi

Yapılan aaçıklamada politika faizinin 100 baz puan indirildiği ifade edildi

Fed faizi sabit bıraktı

Dün toplanan Amerikan merkez bankası Fed faizi sabit bıraktığını açıklamıştı

Fed, 2021’in son toplantısında faizleri değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 düzeyinde bırakırken, varlık alımlarının azaltım hızını aylık 15 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkardı. Karar metninde, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) varlık alımlarının hızındaki benzer indirimlerin her ay uygulanmasının uygun olacağı, ancak ekonomik görünümdeki değişikliklerin gerektirmesi halinde alımların hızını ayarlamaya hazır oldukları vurgulandı. Öte yandan metinden enflasyona ilişkin “geçici” değerlendirmesinin çıkarılması dikkati çekti.

Bankanın ekonomiye ilişkin yayımladığı projeksiyonlarda ise gelecek yıl için 3 faiz artırımına işaret edilirken, enflasyon beklentileri yukarı yönlü revize edildi.

Karar sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomik gelişmeler ve görünümün, varlık alımlarının daha hızlı azaltılmasını gerektirdiğini belirterek, “Yükselen enflasyon baskıları ve hızla güçlenen iş gücü piyasası nedeniyle ekonominin artık artan miktarda politika desteğine ihtiyacı yok.” dedi. Omicron varyantının ekonomi için risk oluşturduğunu belirten Powell, maksimum istihdam yönünde hızla ilerlediklerini, ancak bir müddet daha iş gücüne katılımın güçlü olmayabileceğini söyledi.

Analistler, Fed’in karar metni ile Powell’ın açıklamalarının “güçlü ve net” mesajlar verdiğini belirterek, yapılan yönlendirmelerin her ne kadar “şahin” tonda devam etse de 2022’de para politikalarının seyrine ilişkin belirsizlikleri azalttığını, bu durumun pay piyasalarını desteklediğini söyledi.

Doların ilk tepkisi ne oldu?

Faiz kararı sonrası yukarı hareketini sürdüren dolar kuru 16 tl ye yaklaştı

Cds primleri rekor düzeyde

Cds risk primi tarihi seviyelerine yükselerek 550 puana yaklaştı

Son dakika şirket haberleri

Dev şirketten 500 milyon TL’lik rekor yatırım !

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<