Şarj istasyonları yeni bir ekonomi yarattı!
Şarj istasyonları yeni bir ekonomi yarattı! Sürekli gelişmekte olan teknolojik olanaklar sonucunda günlük yaşamın her anında karşımıza çıkıyor. Peki bu alanda çalışmalarda bulu...
Şarj istasyonları yeni bir ekonomi yarattı! Sürekli gelişmekte olan teknolojik olanaklar sonucunda günlük yaşamın her anında karşımıza çıkıyor. Peki bu alanda çalışmalarda bulunan firmalar hangileri. Bütün detaylar haberimizde...
Şarj istasyonları yeni bir ekonomi yarattı!
Sürekli gelişmekte olan teknolojik olanaklar sonucunda günlük yaşamın her anında doğal kaynaklar hızla tüketilmeye başlanmıştır. Doğal kaynaklarının tükenmeye yüz tutmasına neden olan bir unsur da fosil yakıt kullanan otomobillerdir. Benzin ve mazot gibi tükenen enerji kaynakları sebebiyle hem doğal kaynakların sonu gelmekte hem de çevre kirliliği meydana gelmektedir. Kaynakların tükenmeye başlaması nedeniyle benzin ve mazotun yerine alacak türde enerji kaynakları arayışı başlamıştır. Bu arayışların bir sonucu olarak elektrikle çalışan ve hem elektrik hem de benzinden yararlanan hibrit teknolojili otomobiller geliştirilmiştir.
Elektrikli aracın ihtiyacı olan batarya dolum işlemi tesis edilen şarj üniteleri sayesinde yerine getirilir. Şarj üniteleri sayesinde elektrikli araca enerji akışı kontrollü olarak sağlanır. Araca gerekli olan elektrik enerjisinin tam ölçüsünde verilebilmesi için belirli standartlar dahilinde alçak gerilim tesisatı ve araca uygun kapasitede alt yapı oluşturulur. Aracın güvenli bir şekilde şarj edilebilmesi için IEC 62196 adlı uluslararası bir şarj istasyonu standardı ortaya konulmuştur. Kullanılan elektrik miktarına göre ücretlendirmenin yapıldığı bu standart düzen içerisinde enerjinin en üst kalite düzeyinde tutulması için çeşitli yöntemlere başvurulur. Bu amaçla şarj istasyonundaki elektrik panosunun beslenebilmesi için harmonik filtreleme ünitesi ile kompanizasyon da bulunur.(incitaş)
Konuyla ilgili çalışmalar yürüten firmalar;
- Aksa Enerji önümüzdeki 6 ay içinde öncelikle lisans kapsamında yer alan 50 istasyon açmayı planlıyor.
- EnerjiSA 300 Milyon TL yatırımla 495 adet yüksek hızlı şarj istasyonu kurmayı hedefliyor.
- Zorluenerji 2000'den fazla istasyonla hizmet veren Zoren gelirinin %80'ini yurt dışı operasyonlarından elde etmeyi hedefliyor.
- Koç Holding'in yeni şirket WAT Mobilite 2022 sonu itibari ile fabrikasında şarj cihazı üretimine başlayacak.(temettühocam)
Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.
Öncü haberciliğin adresi Borsametre…