Euro 37,19
Dolar 34,22
Sterlin 44,58
Altın 2.987

Şanghay, planlarına Metaverse'i dahil ediyor!

Çin’in en kalabalık şehri olan Şanghay, önümüzdeki beş yıl içinde metaverse’i kamu hizmetlerinde kullanmanın yollarını arıyor. Özellikle Ekim ayında Facebook'un ismini Meta ola...

Resim VAzpUgAEfy
Google News

Çin’in en kalabalık şehri olan Şanghay, önümüzdeki beş yıl içinde metaverse’i kamu hizmetlerinde kullanmanın yollarını arıyor. Özellikle Ekim ayında Facebook'un ismini Meta olarak değiştirmesiyle Metaverse evreni bir çok şirket ve ülkelerin dikkatini çekti.

Şanghay Belediye Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu’nun beş yıllık kalkınma planı içerisinde metaverse de bulunuyor.

Bir CNBC raporuna göre komisyon, metaverse’nin kamu hizmetlerinde, ofislerde, sosyal eğlencede, endüstriyel üretimde, üretim güvenliğinde ve elektronik oyunlarda kullanımını teşvik etmek için çağrıda bulundu.

Komisyon, sensörler, gerçek zamanlı etkileşimler ve blok zinciri teknolojisi gibi temel teknolojilerin daha fazla çalışılmasını ve geliştirilmesini teşvik etmeyi planlıyor.

Çin’in yeni teknolojiye olan ilgisi son yıllarda bir hayli arttı denilebilir. Ülkenin bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturma çabaları ve Dijital Yuan için dijital biyometrik donanım cüzdanları kullanması, Çin’i CBDC ihracında lider bir hale getirdi.

Mart ayında Çin Devlet Konseyi 5 yıllık kalkınma planını yayınladı. “Blockchain” terimi ilk kez Çin’in 2021‘den 2025‘e kadar uzanan önümüzdeki beş yıl için ekonomik hedeflerini özetleyen bir belge olan 14. beş yıllık planında kullanıldı.

Metaverse, son aylarda birçok büyük şirketin ilgi alanı haline geldi. Ekim ayında Facebook, metaverse teriminin popülerliğinden yararlanmak için adını Meta olarak değiştirdi.

Çin Halk Bankası’nın (PBOC) Kasım ayında metaverse ve nonfungiable tokenler (NFT’ler) konusundaki uyarısına rağmen, 1000’den fazla Çinli işletme, bu terime atıfta bulunan on binlerce ticari marka başvurusunda bulundu. 

South China Morning Post’a göre, 1.360’tan fazla Çinli işletme  8.534 ticari marka için başvuru yaptı. Çinli şirketlerden Baidu, Tencent ve Alibaba ile birlikte metaverse teknolojileri geliştirme sürecindeler. Hatta geçen hafta Baidu, altı yıl içinde tamamen piyasaya sürülecek olan XiRang metaverse uygulamasını piyasaya sürdü.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<