Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Rus bankaları 1,5 trilyon ruble zarar yazdı

Rus bankaları yılın ilk yarısında 1,5 trilyon ruble zarar ettiler. Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Dmitry Tul...

Resim h1nvHU3nk1
Google News

Rus bankaları yılın ilk yarısında 1,5 trilyon ruble zarar ettiler.

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Dmitry Tulin, Rus bankalarının yılın ilk yarısında 1,5 trilyon ruble zarar ettiklerini bildirdi.

Interfax'ın haberine göre Tulin, RBC'ye yaptığı açıklamada, Rus bankalarının 2019'da 1,7 trilyon ruble, 2020'de 1,6 trilyon ruble ve 2021'de 2,4 trilyon ruble net kar elde ettiklerini de hatırlattı.

Tulin'e göre yılın ilk 6 ayında Rus bankaların net faiz gelirleri 2021'e göre yüzde 5 geriledi.

İlk 6 ayda sistemsel açıdan önemli 13 bankanın yüzde 60'ı kar elde etti. Toplam bankaların üçte ikisi de ilk 6 ayı karla kapattılar. (dünya)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
rus rus
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<