Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

RTÜK’ten Amerika’nın Sesi, DW ve Euronews Yayınlarına Erişim Engeli Adımı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün yaptığı toplantıda başta üç uluslararası medya kuruluşu Amerika’nın Sesi, Deustche Welle ve Euronews olmak üzere Türkçe yayın yapan si...

Resim 1CaSpZDjlx
Google News

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün yaptığı toplantıda başta üç uluslararası medya kuruluşu Amerika’nın Sesi, Deustche Welle ve Euronews olmak üzere Türkçe yayın yapan sitelerin lisans konusunu masaya yatırdı.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan RTÜK üyesi İlhan Taşçı bu kurumlara lisans başvurusu için 72 saat süre tanındığını daha sonra erişim engeli getirilmesi isteneceğini duyurdu.

2017 yılından beri RTÜK üyesi olan Taşçı ilk olarak Twitter hesabından ‘‘RTÜK bugün saat 12.00de http://amerikaninsesi.com (ABD) http://dw.com (Almanya) ve http://tr.euronews.com(Fransa) sitelerine lisans almaları için 72 saat süre vermeyi görüşecek.

https://twitter.com/ilhantasci/status/1491341318228160513

İlhan Taşçı bu paylaşımı sonrası kendisine ulaşan VOA Türkçe muhabirine, ‘‘Bugünkü toplantıda RTÜK, bu konuyu karara bağlarsa bu kurumların temsilcilerinin kendileriyle temasa geçmelerini bekleyecek. Bu olmadığı taktirde RTÜK, 72 saat sonra yayın hizmetlerine son vermeyen kurumlar bakımından erişim engelleme kararı çıkartılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek’’ dedi.

Toplantının ardından da bir paylaşımda bulunan Taşçı, RTÜK’ün oy çokluğuyla bu doğrultuda bir karar aldığını teyit etti. Taşçı yine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “RTÜK ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandı.

Oy çokluğuyla alınan kararla, amerikaninsesi, dw, euronews sitelerine lisan için 72 saat süre tanıdı. Bu sürede başvurmayanların erişimleri engellenecek” ifadelerini kullandı.

İlhan Taşçı kararla ilgili olarak da “Ulusal basının ardından sıra uluslarası haber sitelerinin denetlenmesine ve sesinin kesilmesine geldi. RTÜK’ün “sitede video var lisans almalı” bakışıyla denetlenmeyecek hiçbir haber sitesi kalmaz! Asıl hedef basın özgürlüğü ve çok seslilik. İstenen basın sussun, eleştirmesin” değerlendirmesini yaptı.

Taşçı konuya ilişkin bir diğer paylaşımda da "RTÜK’e İnternet yayınlarını denetleme yetkisine veren yasa 2019 yılında yürürlüğe girdi. Üç yılın ardından RTÜK’ün aklına yabancı haber sitelerinin gelmesi hayli ilginç. Anlaşılan devamı da gelecek!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<