Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Petrol fiyatları tarihi zirvelerde

Ukrayna’yı işgali sonrası alıcıların Rusya’dan uzak durması, petrol fiyatlarında yükselişi tetikliyor. Petrol fiyatlarında R...

Resim w68YMNF4ru
Google News

Ukrayna’yı işgali sonrası alıcıların Rusya’dan uzak durması, petrol fiyatlarında yükselişi tetikliyor.

Petrol fiyatlarında Rusya etkisiyle yükseliş sürüyor. Rus işgali, enerjiden tahıla kadar birçok emtiada arz endişelerine neden oldu, bu da emtia fiyatlarını zirve seviyelere çıkarttı.

Traderlar petrol fiyatlarında rallinin devam edebileceğini belirtiyor.

OPEC + üyeleri dünkü toplantıda beklendiği gibi Nisan ayında günlük 400 bin varil üretim artışına devam etme kararı aldı. Meksika Enerji Bakanı Racio Nahle Suudi Arabistan öncülüğündeki kolalisyonun dünkü toplantısında Rusya konusunun gündeme gelmediğini belirtti.

Uluslararası Enerji Ajansı önceki gün küresel enerji güvenliğinin tehdit altında olduğu uyarısı yaptı. ABD ve bazı ülkeler stratejik petrol rezervini kullanıma açsa da bu da piyasaları yatıştırmaya yetmedi. ABD ve müttefikleri fiyatlardaki artış nedeniyle Rusya’nın ham petrol ihracatına yönelik bir yaptırım uygulamaktan kaçındı. Ancak BP, Shell, Exxon Mobil gibi enerji devleri Rusya’daki faaliyetlerini sonlandırdı.

Seul merkezli Samsung Futures’ta Emtia Analisti olan Kim Kwangrae arzın sıkılaşacağı endişeleri olduğunu, Ukrayna krizi kötüleşirse fiyatlarda da daha fazla ralli olabileceğini ifade etti.

Nisan vadeli Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı Nymex’te yüzde 3.3 artışla 114.25 dolardan, Mayıs vadeli Brent petrol ICE’ta yüzde 3.7 artarak 117.09 dolardan işlem gördü.

Türkiye'de benzin fiyatları

Petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarında da artışa neden oluyor. Dün gece Türkiye’de benzine 88 kuruş, motorine 1,51 TL zam gelmişti.

Benzin ve motorine bu gece de yüklü zam gelmesi bekleniyor.

Zam sonrası litre fiyatı benzinde yaklaşık olarak İstanbul'da 16,55 TL'den 17,43 TL'ye, Ankara'da 16,65 TL'den 17,53 TL'ye, İzmir'de 16,67 TL'den 17,55 TL'ye yükseldi.

Litre fiyatı motorinde ise İstanbul'da 16,05 TL'den 17,56 TL'ye, Ankara'da ve İzmir'de 16,16 TL'den 17,67 TL'ye yükselmiş durumda. (bloomberg sözcü)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<