Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Dolar ve altın fiyatları durdurulamıyor

Alınan bütün ekonomik önlemlere rağmen dolar ve altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Dolar sadece Türkiye'de değil , Avrupa'da da euro ya karşı değer kazanıyor.

Resim I0S0NvRPzZ
Google News

Alınan bütün ekonomik önlemlere rağmen dolar ve altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Dolar sadece Türkiye'de değil , Avrupa'da da euro ya karşı değer kazanıyor.

Dolar, yeni güne 17,24, euro ise 17,65 liradan başladı.

Dünyada başta Fed olmak üzere merkez bankalarının attıkları adımlar resesyon endişelerini artırdı.

Avrupa ülkeleri ise Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sebebiyle hem ekonomik durgunluk hem de enerji arzında güvenlik sorunuyla karşı karşıya.


 
Bu da euronun dolar karşısında sert değer kaybetmesine katkıda bulundu. Euro/dolar paritesi Aralık 2002'den bu yana ilk kez 1.03'ün altına geriledi.

FED'DEN FAİZ ARTIŞ MESAJI

Amerikan Merkez Bankası, son toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Tutanaklarda, yüksek enflasyon baskısının sürmesi halinde daha yüksek faiz artışının mümkün olabileceği belirtildi.

Fed yetkilileri tutanaklarda geçen ay, yüksek enflasyonun yerleşmesini önlemek için faiz oranlarının daha uzun süre yükselmeye devam etmesi gerekebileceği konusunda anlaştılar.

Yetkililer tutanaklarda, merkez bankasının enflasyonu kontrol etme konusundaki güvenilirliğini sürdürmenin çok önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Ons altın haftaya 1800 dolar olan kritik eşiğin üzerinde başladıktan sonra salı ve çarşamba günleri sert düşüşe sahne oldu. Geçtiğimiz gün 1732 dolara kadar gerileyen ons altın 9 ayın en düşük seviyesini gördü. Ons altında son iki günde değer kaybı yüzde 4’ü aştı. 

ALTIN YATIRIMCILARI TOPLANTI TUTANAKLARINI BEKLİYORDU 

Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı geçtiğimiz gün yayınlanan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanaklarındaydı. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) son toplantısına ait tutanaklarında yüksek enflasyon baskılarının devam etmesi halinde daha kısıtlayıcı bir duruşun mümkün olabileceği belirtildi. 

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<