Euro 37,18
Dolar 34,24
Sterlin 44,72
Altın 2.985

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor

Konut fiyatları Eylül'de geçen yılın aynı dönemine göre % 35,51 artışla endeks tarihinin en yüksek yıllık artışını kaydetti. Eylül'de Türkiye genelinde metrekare fiyatı ilk kez...

Resim ar9gYbw2Lt
Google News

Konut fiyatları Eylül'de geçen yılın aynı dönemine göre % 35,51 artışla endeks tarihinin en yüksek yıllık artışını kaydetti. Eylül'de Türkiye genelinde metrekare fiyatı ilk kez 5 bin lirayı aştı.

Konut fiyatları artışındaki ivme Eylül ayında da devam etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı konut fiyat endeksine göre fiyatlar Eylül'de geçen yılın aynı dönemine göre %35,51 arttı. Aylık bazda artış ise % 3,17 oldu.

Yeni konutlarda yıllık artış % 43,5 seviyesine kadar yükselirken, yeni olmayan konutlarda fiyat artışı % 33,9 olarak kaydedildi.

TCMB'nin veri setine göre Eylül'de Türkiye'de ortalama metrekare fiyatı 5 bin 11 lira oldu. Böylelikle Eylül'de Türkiye genelinde metrekare birim fiyatı ilk kez 5 bin TL'nin üzerine yükseldi.

Verilere göre Eylül'de konut fiyatlarında enflasyondan arındırılmış artış ise %13,3 oldu.

İzmir'de fiyatlarda yüksek seyir devam ediyor

3 büyük ilin konut piyasasına bakıldığında Eylül ayında İstanbul'da konut fiyatlarının yıllık % 32,6 yükseldiği izlendi. İstanbul'da yeni konutlarda fiyat artışı %39,1 olurken, yeni olmayan konutlarda ise % 32 olarak gerçekleşti.

Ankara'da yıllık artış % 30,9, yeni konutlar için ise % 46,5 oldu.

İzmir'e bakıldığında ise konut fiyatlarındaki artış ivmesinin sürdüğü izlendi. Buna göre İzmir'de konut fiyatları Eylül'de yıllık % 34,8 arttı. Yeni konutlar % 39,3 yükselirken, yeni olmayan konut fiyatlarında artış % 32,8 oldu. İzmir'de birim fiyat ise metrekare başına 6 bin 76 TL olarak kaydedildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<