Euro 37,16
Dolar 34,16
Sterlin 44,51
Altın 2.985

Kısıtlayıcı faiz oranı!

Kısıtlayıcı faiz oranı! Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde enflasyonun yapışkan olması durumunda daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını söyledi. Lagarde enflasyo...

Resim IdPY2Rlb2Y
Google News

Kısıtlayıcı faiz oranı! Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde enflasyonun yapışkan olması durumunda daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını söyledi. Lagarde enflasyonun hedefe ulaşması için faizlerin kısıtlayıcı seviyelere yükselmesi gerekebileceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde enflasyonun yapışkan olması durumunda daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Lagarde Estonya'da yaptığı konuşmada enflasyonun daha kalıcı hale gelmesi durumunda beklemeyeceklerini belirterek "Enflasyonun hedefimize ulaşacağına emin olana kadar ek aksiyonlar almamız gerekir." değerlendirmesini yaptı.

AMB yüksek enflasyonu kontrol altına almak amacıyla son 3 ayda 200 baz puanlık faiz artışına gitmişti.

Henüz görevlerinin tamamlanmadığını kaydeden Lagarde "yüksek enflasyonun kemikleşmesine izin vermemeliyiz. Orta vadeli hedefimize dönmesi için gereken önlemleri almak konusunda kararlıyız" açıklamasını yaptı.

Yine bugün konuşan AMB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos ise enflasyonun uzun bir süre daha hedefin üzerinde kalacağını ve bunun da ücret-fiyat spirali riskini artıracağını söyledi. Guindos "Hedefin üzerinde kaldıkça ikincil etkilere dair riskler de artıyor. Faizlerin daha fazla yükselmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Euro Bölgesi'nde enflasyonun geçen ay yüzde 10,7'ye yükselmesi faizlerin 3. kez 75 baz puanlık faiz artış ihtimalini de gündeme getirdi.(bloomberg)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Kısıtlayıcı faiz oranı!Kısıtlayıcı faiz oranı!Kısıtlayıcı faiz oranı!
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<