Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

Japonya, Bütçe Fazlası Öngörüyor

Japonya, koronavirüs salgınının ekonomisi ve borç yığını üzerindeki etkisi belirsizliğini korusa da, uzun vadede bütçe fazlasına dönüş için Perşembe günü tahminlerini...

Resim 56O5KdMju7
Google News

Japonya, koronavirüs salgınının ekonomisi ve borç yığını üzerindeki etkisi belirsizliğini korusa da, uzun vadede bütçe fazlasına dönüş için Perşembe günü tahminlerini değiştirmedi.

Hükümet, iki yılda bir yaptığı mali ve ekonomik projeksiyonlarda, yeni tahvil satışları ve borç servisi hariç birincil bütçenin Nisan 2029'dan itibaren mali yılda 300 milyar yen (2,9 milyar $) fazla vereceğini tahmin ediyor.

Bu, fazlalığa ulaşma projeksiyonunu iki yıl geriye ittiği geçen Temmuz ayında yayınlanan önceki tahmininden değişmedi.

COVID-19 nedeniyle ekonomik görünümde asılı olan belirsizlik, sanayileşmiş ülkeler arasında en büyüğü olan 5 trilyon dolarlık ekonomisinin iki katından daha büyük bir kamu borcu yükü ile boğuşan Japonya için özellikle acı verici.

Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, hükümetin en üst düzey ekonomi ve maliye politikası panelinde rakamları sunmasının ardından bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, "2021 mali yılı için vergi gelirindeki düşüş Temmuz ayındaki tahminle geçen yaz hesaba katılmıştır."

Bunun hükümetin daha önce beklediği tahminlerle neredeyse eşleştiği anlamına geldiğini söyleyen Nishimura, tahminlerin herhangi bir mali reform tedbirini etkilemediğini de sözlerine ekledi.

Nishimura, "Mali reform daha önce olduğu gibi devam ederse … (hedefi) yaklaşık üç yıl ileriye götürmek mümkündür," diye ekledi.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<