Euro 37,07
Dolar 34,18
Sterlin 44,50
Altın 2.979

İngiltere'de omicron tedbirleri sıkılaşabilir

Financial Times’ta yayınlanan bir rapora göre , Birleşik Krallık hükümeti, omikron varyantının yayılmasını önlemeye ilişkin, daha fazla Covid kısıtlaması uygulayabilir.

Resim Q59nMtt2Q4
Google News

Financial Times’ta yayınlanan bir rapora göre , Birleşik Krallık hükümeti, omikron varyantının yayılmasını önlemeye ilişkin, daha fazla Covid kısıtlaması uygulayabilir.

İsmi açıklanmayan üç üst düzey Whitehall yetkilisi, hükümetin geniş mekanlar için aşı pasaportları ve evden çalışma emri de dahil olmak üzere artan kısıtlamaları içeren “B Planı”nı uygulamaya karar verdiğini söyledi.

Gazeteye konuşan hükümet yetkililerine göre, yeni kısıtlamalar, Parlamento’ya getirilen düzenlemelerle Çarşamba günü bir basın toplantısında duyurulabilir.

Hareket, Birleşik Krallık’ta artan sayıda omikron Covid vakasıyla ilgili yaygın endişelerin ortasında geldi ve resmi veriler, varyant tarafından günde 1.000 kişiye bulaştığını gösteriyor .

Uzmanlar, bu hafta, küresel olarak baskın delta varyantını gasp etmesinin aylar yerine haftalar meselesi olabileceği yorumunu yaptı.

İngiliz hükümetine Covid hakkında tavsiyelerde bulunan bir grup uzman arasında etkili bir epidemiyolog olan Imperial College’dan Profesör Neil Ferguson, Salı günü The Times gazetesine verdiği demeçte, erken verilerin omikron vakalarının sayısının her ”üç günde veya daha az” iki katına çıktığını gösterdiğini söyledi.

‘B planı’

Birleşik Krallık’ta ( son yedi gün içinde bildirilen 336.893 yeni vaka ile) Covid vakalarında devam eden artışa rağmen , hükümet “B Planını” tetikleme konusunda isteksiz davrandı ve bunu ancak Covid vakalarının sağlığı ciddi şekilde etkileme tehdidinde bulunacağını söyledi.

“Plan B kapsamında, Hükümet, belirli özelliklere sahip sınırlı sayıda ortamda zorunlu aşı sertifikasyonu getirmeyi umuyor. Hükümet, aşı sertifikasyonunu bu ortamlardan daha geniş bir şekilde zorunlu kılmanın gerekli olmayacağını umuyor, ancak bu tamamen göz ardı edilemez” dedi ve “B Planı uygulanırsa, ilgili duruma yanıt olarak kısa sürede olabilir” dedi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<