Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

İngiltere'deki kriz vergi paketinin geri çekilmesine sebep oldu!

İngiltere'deki kriz vergi paketinin geri çekilmesine sebep oldu! İngiltere’de hükümet geçen haftalarda mali depreme yol açan vergi planını geri çekti. Uygulama, 150.000 sterlin...

Resim cIi5a60C4c
Google News

İngiltere'deki kriz vergi paketinin geri çekilmesine sebep oldu! İngiltere’de hükümet geçen haftalarda mali depreme yol açan vergi planını geri çekti. Uygulama, 150.000 sterlin üzerindeki gelirler için ödenen en yüksek vergi oranının yüzde 45′ten yüzde 40′a çekilmesini amaçlıyordu. Daha önce birçok kez düzenlemeye yönelik güvenini belirten Truss ve Maliye Bakanı “Vergi paketini geri çekmenin daha mantıklı olacağına karar verdik” dedi.

Birleşik Krallık hükümeti Pazartesi günü, halkın tepkisi ve büyük piyasa çalkantılarının ardından açıklanan vergi indirimlerini kaldırdı. Hamle, “kesinlikle bağlı” olduğunda ısrar eden yeni Başbakan Liz Truss için büyük bir U dönüşünü temsil ediyor.

"DİNLEDİK"

Mali piyasalar ve halk tarafından pek hoş karşılamayan paketin kaldırılmasını, Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng bir tweet ile duyurdu ve “anladık ve dinledik” dedi.

Yeni hükümet , görev süresine sadece haftalar kala bir dizi vergi indirimi açıklamıştı, ancak bunlar mali piyasalar tarafından pek hoş karşılanmadı. 150.000 sterlin üzerindeki gelirler için ödenen en yüksek vergi oranının yüzde 45′ten yüzde 40′a çekilecekti.

STERLİN'İ DİBE ÇAKTI

Açıklamaları takip eden günlerde, sterlin tüm zamanların en düşük seviyesine düştü , ipotek anlaşmaları piyasadan çekildi ve Birleşik Krallık devlet tahvilleri tarihi bir oranda satılmaya başladı ve İngiltere Merkez Bankası’nın geçici bir satın alma programı başlatmasına neden oldu.

IMF DE ELEŞTİRDİ

Uluslararası Para Fonu tarafından da “mini bütçe”, nadir görülen bir hareketle eleştiri almıştı.(CNN)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
İngiltere'deki kriz vergi paketinin geri çekilmesine sebep oldu!
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<