Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

IIF: Küresel toparlanma senkronize olmayacak

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) ekonomistleri Kovid-19 salgını sonrasında dünya ekonomisindeki toparlanmanın senkronize olmayacağını belirtti. Raporda gelişen ekonomilerin...

Resim gZue2lpXjj
Google News

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) ekonomistleri Kovid-19 salgını sonrasında dünya ekonomisindeki toparlanmanın senkronize olmayacağını belirtti. Raporda gelişen ekonomilerin mali ve parasal teşviklerin geri çekilmesiyle kırılgan olabileceği ifade edildi.

Kovid-19 salgını dünyanın tüm ekonomilerinde benzer etkileri yaratırken, toparlanmanın ülkeler ve bölgeler arasında farklı şekillerde olacağına ilişkin görüşler daha fazla dile getiriliyor.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) ekonomistleri hazırladıkları raporda dünya ekonomisinin Kovid-19 salgınından toparlanma sürecinin senkronize olmayacağını söyledi.

Raporda küresel ekonomide 2021-22 yılına ilişkin büyüme beklentilerine karşın, kırılgan bir görünümün söz konusu olduğu ifade edildi.

Mali ve parasal teşviklerin erken dönemde geri çekilmesi dolayısıyla özellikle gelişen ekonomilerin kırılgan bir nitelik sunacağı belirtilirken, Çin'deki büyümenin hız kaybetmesinin bu ekonomiler için önemli etkileri olacağı vurgulandı.

Bunun yanında küresel likiditede beklenen sıkılaşmaya rağmen, IIF ekonomistleri 2013 yılında görüldüğü gibi gelişen piyasalarda bir sarsıntının olası olmadığını söyledi.(Bloomberg)

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<