Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Hazine'den 14 milyarlık borçlanma!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 9 aylık bono ve 10 yıllık TÜFE'ye endeksli tahvilde ihale öncesi satışla birlikte 13,6 milyar TL'lik borçlanmaya imza attı. ...

Resim M87nqDwVGd
Google News

Hazine ve Maliye Bakanlığı 9 aylık bono ve 10 yıllık TÜFE'ye endeksli tahvilde ihale öncesi satışla birlikte 13,6 milyar TL'lik borçlanmaya imza attı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 9 aylık Hazine bonosu ile 10 yıllık TÜFE’ye endeksli tahvilin ihalelerinde toplam 5,8 milyar liralık satış gerçekleştirdi.

Hazine 9 ay vadeli kuponsuz Hazine bonosunun yeniden ihracında 3,66 milyar liralık teklife karşılık, 2,02 milyar liralık satış gerçekleştirildi. İhalede bileşik faiz yüzde 24,73 oldu. Hazine 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli 6 ayda bir yüzde 0 reel kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracında 4,8 milyar liralık teklife karşılık, 3,78 milyar liralık satış yapıldı. Bu ihalede reel bileşik faiz eksi yüzde 3,04 oldu.

İhale öncesi 7,8 milyar TL'lik satış

Hazine ve Maliye Bakanlığı 9 aylık Hazine bonosu ile 10 yıllık TÜFE’ye endeksli tahvilin ihaleleri öncesi kamu ve piyasa yapıcılara toplam 7,8 milyar liralık satış gerçekleştirdi. Hazine 9 ay vadeli kuponsuz Hazine bonosunun yeniden ihracı öncesi piyasa yapıcılardan gelen 5,25 milyar liralık teklife karşılık, 3,6 milyar liralık satış gerçekleştirdi. Bu bonoda kamunun 100 milyon liralık teklifinin tamamı karşılandı. Hazine 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli 6 ayda bir %0 reel kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı öncesi piyasa yapıcılardan gelen 10,9 milyar liralık teklife karşılık, 4 milyar liralık satış yaptı. Bu tahvilde kamunun 100 milyon liralık teklifinin tamamı karşılandı

(bloomberg)

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<