Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Hazine, Dolar cinsi sukuk (kira sertifikası) ihracından 3 milyar dolar gelir elde etti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 yıl vadeli dolar cinsi sukuk ihracına 3 katından fazla talep geldiğini açıkladı. Hazine, 3 milyar dolarlık ihraç gerçekleştirdi.

Resim BMafiWo8xg
Google News

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 yıl vadeli dolar cinsi sukuk ihracına 3 katından fazla talep geldiğini açıkladı. Hazine, 3 milyar dolarlık ihraç gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 16 Şubat 2022 tarihinde uluslararası sermaye piyasalarında kira sertifikası ihraç edildiğini 5 yıl vadeli ihracın tutarının 3 milyar dolar olduğunu belirtti.

İhraçta kira oranı yüzde 7,25 oldu.

Hazine, ihraç tutarının 24 Şubat 2022'de hesaplara gireceğini belirtti.

Hazine'nin açıklamasına göre ihraca 200’den fazla yatırımcı, ihraç tutarının 3 katından fazla talep gösterdi.

Kira sertifikasının yüzde 66’sı Ortadoğu, yüzde 12’si ABD, yüzde 12’si Birleşik Krallık, yüzde 5’i diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 4’ü Türkiye ve yüzde 1’i Asya’daki yatırımcılara satıldı.

Bu kira sertifikası ihracıyla birlikte 2022 yılında uluslararası sermaye piyasalarından toplam 3 milyar ABD Doları tutarında finansman sağlandı.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<