Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

Goldman Sachs Türk Lirası'nın Güçlenmesini Yorumladı

Goldman Sachs, üç aylık Türk lirası tahmininin dolar karşısında 7,00 ile 7,50 arasında olduğunu ve güçlenmenin merkez bankasının rezervleri yeniden oluştur...

Resim Qgs4QgCLhl
Google News

Goldman Sachs, üç aylık Türk lirası tahmininin dolar karşısında 7,00 ile 7,50 arasında olduğunu ve güçlenmenin merkez bankasının rezervleri yeniden oluşturma çabaları tarafından kısıtlanabileceğini söyledi.

Merkez bankasının yeni yılda para politikasını sıkı tutacağını söylediği ve enflasyonu kalıcı olarak düşürmek için gerekirse faiz oranlarını daha da artırmaya hazırlandığı Aralık ayı başından bu yana Türk lirası güçlendi.

Goldman, üç aylık tahminine ilişkin notta, "para biriminin gücünün nihayetinde (döviz) rezervlerini yeniden inşa etmek için gerekli bir girişimle sınırlanabileceğini" söyledi.

Goldman’dan Tom Arnold, altı aydan 12 aya kadar olan görünümde, öngörünün daha önceki 7.75 ve 8.00'e kıyasla 7.00 ve 7.50 olduğunu yazarak, “liranın değerlenme kapsamının sınırlı olabileceğini” yansıtıyor.

Vali, Aralık ayında merkez bankasının 2021 sonunda% 9,4 enflasyon tahmin ettiğini ve 2023'te % 5 hedeflediğini söyledi.

ParaAjansı(PA) Anıl Adalıer

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<