Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

EYT'de yeni detaylar, Bakan Bilgin "kendi modelimizi uygulayacağız" dedi tarih verdi

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunun çözümü için temaslar hızlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin"in "Ne Finlandiya, ne Almanya, kendi modelimizi uyg...

Resim HouQyiNP3X
Google News

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunun çözümü için temaslar hızlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin"in "Ne Finlandiya, ne Almanya, kendi modelimizi uygulayacağız" dediği belirtildi. Bakan Bilgin, Aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi.

Ankara’da emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin çözüm trafiği hızlandı. EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek EYT ’nin bu yılın sonuna kadar çözülmesi için söz aldı.

Haber Global'de yer alan habere göre EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, “EYT içerisinde bulunan, stajından aylık bağlama oranına, doğum borçlanmasından Bağkur prim borçlanmasına kadar bütün konuları anlatarak çözümünü dile getirdik” dedi.

Bakan Bilgin’in bu konuda 3 milyon kişilik bir mağdur kesimin olduğunu, bunların 2 milyonunun 4A statüsünde, kalan 1 milyon kişinin de diğer statülerde olduğunu belirttiğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

“Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir.”

EYT çalışması kimleri kapsıyor?
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan, prim ve yıl şartlarını tamamlayıp yaşı bekleyenleri kapsıyor. (internethaber)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
EYT EYT
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<