Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

EYT düzenlemesi, çalışanlara ve dar gelirlilere yapılacak yardımlar

Çalışmalarında sona yaklaşılan EYT düzenlemesinin kapsamı belli oldu. Düzenlemeye göre çalışanlar ve dar gelirliler ile ilgili 3 önemli gelişme söz konusu olacak...

Resim AyAFAbxCXN
Google News

Çalışmalarında sona yaklaşılan EYT düzenlemesinin kapsamı belli oldu. Düzenlemeye göre çalışanlar ve dar gelirliler ile ilgili 3 önemli gelişme söz konusu olacak...

Ülke genelinde milyonlarca vatandaşın beklediği EYT çalışmalarında yeni gelişmelere adım atıldı. Emeklilikte yaş bekleyenler için yapılan değişikliğe göre öncelikle 1.5 milyon kişi emekli olacak. 

 1999 yılı öncesinde işe başlayan, 25 yılını dolduran erkeklerle, 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek.

Çalışanlar ve dar gelirliler ile ilgili düzenlemelerin kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor. Buna göre, ilk etapta 1.5 milyon EYT'linin emeklilik hakkı kazanacağı düşünülüyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesi de planlanıyor.

Emekli, çalışan ve dar gelirli vatandaşları ilgilendirecek düzenlemeler şu şekilde:

EYT

Yapılacak düzenleme kapsamında ilk etapta yaklaşık 1.5 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanacağı hesaplanıyor. Daha sonrada prim gün sayılarına göre bir kademelendirme yapılması belirlendi. Böylece geri kalan EYT'liler de kademeli olarak emeklilik hakkı kazanmış olacak. 

Bununla birlikte 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da asgari ücret düzeyine getirilmesi bekleniyor. Söz konusu bu yönde bazı hesaplamaların yapıldığı iddia ediliyor.

Sözleşmeli personel düzenlemesinde kamuya ait çağrı merkezlerinin dahil edilmesi planlanıyor. Böylece kamuda çalışan 600 bin sözleşmeli personel kadroya alınmış olacak.

3600 gösterge düzenlemesi 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Düzenlemeyi bekleyen özellikle polis ve öğretmenler arasında yüzbinlerce kişi olduğu belirtiliyor.

Yeni yıl ile birlikte emekliliklerini isteyecek kişilerin sayısının 300 bin olacağı düşünülüyor.

Önümüzdeki yıl bu kişilerin yerine de alımlar olacağı için kamuya alınacak personel sayısının oldukça yüksek olması bekleniyor. (odatv)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
https://youtu.be/ltvli0g87fM
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<