Euro 37,19
Dolar 34,24
Sterlin 44,72
Altın 2.987

Evergrande'yi kurtarma çalışmaları

Çinli emlak şirketi Evergrande borçlarının yapılandırılması için kreditörlerle görüşmeler yapacaklarını açıkladı. 300 milyar...

Resim k2bF5XJNGV
Google News

Çinli emlak şirketi Evergrande borçlarının yapılandırılması için kreditörlerle görüşmeler yapacaklarını açıkladı.

300 milyar dolar borcu olan şirket, Cuma günü yaptığı açıklamada kreditörlerle borç yapılandırması için görüşmeyi planladıklarını duyurdu. Şirket hisseleri bugün yüzde 20 kadar gerileyerek rekor düşük seviyeye indi.

Şirketin bu duyurusunun ardından düzenleyici kurumlar da açıklamalar yaparak konut sahiplerinin, finansal sistemin ve genel anlamda ekonominin hasar almaması için çabaladıklarını belirtti.

Evergrande’in genel merkezinin yer aldığı Guangdong’ta eyalet yönetimi, şirketin normal faaliyetlerini sürdürmesi için bir çalışma grubu kurulacağını açıkladı.

Çin Merkez Bankası Evergrande’in problemlerinin kötü yönetim ve sorumsuzca büyümekten kaynaklandığını belirtti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<