Euro 37,21
Dolar 34,24
Sterlin 44,70
Altın 2.990

Dünyanın En Uzun Denizaltı Elektrik Kablosu ,Kuzey Deniz Bağlantısı İngitere İle Norveç 'i Birbirine Bağlıyor

Statnett ve National Grid North Sea Link Limited Şirketi, Norveç ve İngiltere arasında bir elektrik bağlantısı kurmak için birlikte çalışıyor. North Sea Link, iki ülkenin elekt...

Resim dIw0WFpqRe
Google News

Statnett ve National Grid North Sea Link Limited Şirketi, Norveç ve İngiltere arasında bir elektrik bağlantısı kurmak için birlikte çalışıyor. North Sea Link, iki ülkenin elektrik sistemlerini Norveç'teki Kvilldal'dan İngiltere'deki Blyth'e kadar yüksek voltajlı denizaltı kablolarıyla bağlayacak..

Norveç ve İngiliz sularından geçen North Sea Link, 2021'de faaliyete geçecek ve 450 mil (730 km) uzunluğu ile dünyadaki en uzun denizaltı bağlantı aracı olacak. İngiltere ve Norveç, yaklaşık 750.000 İngiliz evine yetebilecek seviyede düşük karbonlu enerji sağlamak amacıyla dünyanın en uzun deniz altı ara bağlantı sistemini inşa edecek. National Grid ve Statnett Oslo’daki İngiliz elçiliğinde 450 mil (730km) ara bağlantının mülkiyet anlaşmasını imzalayacaklar. İki yönlü enerji paylaşımı yapacak olan 1400 MW'lık elektrik kablosu, Northumberland'daki Blyth'ten Norveç tarafındaki Rogaland'daki Kvilldal'a kadar uzanacaktır. Bu bağlantı yaklaşık 2 milyar avro (1,5 milyar pound) tutarında olması ve 2021 yılı için tamamlanması planlanıyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<