Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Dünya Rusya'yı izole ediyor!

Dünya Rusya'yı izole ediyor! Rusya'nın başlattığı savaştan sonra ülkeler Rusya'yı izole etme politikası izliyor. Dünya Rusya...

Resim brhh8VvCZ5
Google News

Dünya Rusya'yı izole ediyor! Rusya'nın başlattığı savaştan sonra ülkeler Rusya'yı izole etme politikası izliyor.

Dünya Rusya'yı izole ediyor! Birçok yatırımcı ve ülke Rusya'nın başlattığı savaştan sonra pazardan çekilmeye başladı. Rusya bütün dünya tarafından kınanıyor ve birçok yatırımcı Rusya pazarından çekilme kararı alıyor.

Başlattığı savaştan en çok Rusya etkilendi. Moskova borsası yüzde 35 değer kaybetti ve bugünde işleme kapalı olarak kaldı. Moody's ve Fitch Ratings Rusya'nın başlattığı savaştan sonra kredi notunu Moody's 'Baa3'ten 'B3'e ve Fitch 'BBB' seviyesinden 'B' seviyesine çekti.

Savaş Rusya için zor günleri başlattı.

Birçok yerden tecrit edilen Rusya gelirinin birçok kısmını elde ettiği petrol ve doğalgaz tedarik zincirinde boykot yemeye devam ediyor. Dünyaca ünlü dev markalar Rusya pazarından çekiliyor. İyice köşeye sıkışmış olan Rusya başlattığı savaştan en çok zararı kendi görecekmiş gibi. Avrupa ve NATO ülkeleri tarafından Ukrayna'nın desteklenmesinin ardından Rusya savaşı bitirmemekte kararlı görünüyor. Yatırımcılar tarafından saldırgan bir ülke konumunda olan Rusya'dan çekilme kararları peş peşe geliyor.

gazetemru
gazetemru
  • Rusya FiFA ve UEFA maçlarından men edildi.
  • Apple, Mercedes Benz, Jaguar Land Rover Rusya pazarından çekilme kararı aldı.
  • Toyota Motor Corp. St. Petersburg fabrikasında üretimi durdurdu ve araç nakliyatını durdurdu.
  • Danimarkalı gemicilik şirketi Maersk, Cenevre merkezli MSC, Almanya merkezli taşımacılık firması Hapag-Lloyd ve Singapur merkezli Ocean Network Express, Rusya hizmetlerini askıya aldı.
  • Avrupa’dan 19 ülke, Rusya’ya hava sahalarını kapattı
  • Rus bankaları SWIFT küresel bankalar arası mesajlaşma sisteminden kaldırılacak.
  • Binance Rus bankalarından kart sahibi olan kişilerin platformlarını kullanamayacaklarını açıkladı.
  • Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, Avrupa pazarından çıktı.
  • IKEA ve H&M Rusya pazarından çeliyor ve mağazalarını kapatıyor.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<