Euro 37,19
Dolar 34,27
Sterlin 44,74
Altın 2.979

Dış ticaret açığı 100 milyar doları aştı mı?

Dış ticaret açığı 100 milyar doları aştı mı? Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı geçici verilere göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara yükseldi.

Resim XHSB6M7dHR
Google News

Dış ticaret açığı 100 milyar doları aştı mı? Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı geçici verilere göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara yükseldi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye ekonomisi son 9 çeyrektir kesintisiz büyüme kaydettiğini belirtti.

Bakan Muş, tarafından açıklanan kasım ayı geçici ticaret verilerine göre kasım ayında ihracat yüzde 1,9 artışla 21,9 milyar dolar oldu. İthalat ise 30,7 milyar dolar olarak kaydedildi.

Türkiye'nin ihracatı ocak-kasım döneminde yıllık yüzde 14 artışla 231 milyar dolara yükseldi.

Böylelikle Kasım'da dış ticaret açığı yüzde 61 artışla 8,8 milyar dolar oldu. Ocak-kasım döneminde ise dış ticaret açığı 99,8 milyar dolar oldu. 

Bakan Muş'un verilere ilişkin değerlendirmesinde paritenin dış ticaret rakamları üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiğini ve parite etkisiyle dış ticaret açığının ocak-kasım döneminde yaklaşık 3 milyar dolar daha fazla gerçekleştiğini söyledi.

Enerji ithalatı yüzde 17,4 artışla 7,7 milyar dolara yükselerek, toplam ithalatın 4'te 1'ini oluşturdu Altın ithalatı da kasımda yüzde 2567 artarak 2,6 milyar dolara yükseldi.(ekonomim)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<