Euro 37,19
Dolar 34,24
Sterlin 44,72
Altın 2.987

Çin hisse senetleri ABD borsalarından çıkarılabilir

Credit Suisse Greater China’nın baş yatırım görevlisi Jack Siu’ya göre, Çin’de düzenleyici riskler arttıkça, yatırımcılar ABD’de listelenen Çin hisse senetlerine olan maruziyet...

Resim c7YF4hh1mF
Google News

Credit Suisse Greater China’nın baş yatırım görevlisi Jack Siu’ya göre, Çin’de düzenleyici riskler arttıkça, yatırımcılar ABD’de listelenen Çin hisse senetlerine olan maruziyetlerini azaltmalılar.

Siu Perşembe günü verdiği demeçte, “Düzenlemeyle ilgili olaylara ilişkin belirsizlikler, önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde yatırımcılara risk teşkil ediyor” dedi .

“Sonuç olarak, bu hisse senedi sahiplerinin çeşitlendirmenin, risklerini korumanın, belki de bu listeden çıkma riskinden korunmak için ikili bir listenin olduğu Hong Kong’da listelenen hisse senetlerinden bazılarına geçmenin ihtiyatlı olduğunu düşünüyoruz” diye ekledi. .

ABD’deki Çin ADR piyasası, yatırımcıların geçen yıl Pekin’in teknolojiden eğitime ve gayrimenkule kadar sektörleri etkileyen bir dizi sıkılaştırma düzenlemesinden ürkmesiyle baskı altına girdi. ADR’ler, ABD’de işlem gören yabancı şirketlerin hisseleri için vekil görevi gören Amerikan emanet makbuzlarıdır.

Çinli düzenleyiciler tarafından hedeflenen birçok şirketin ABD’de ADR listeleri var Geçen hafta, Çinli araç çağırma devi DİDİ , New York Menkul Kıymetler Borsası’ndan listeyi kaldırma ve bunun yerine Hong Kong’da listeleme kararını açıkladı 

Siu, başka düzenleyici eylemler olabileceğini söyledi. Bir Çin medya kuruluşunun, düzenleyicilerin zaman içinde yabancı borsada işlem gören menkul kıymetlerdeki pozisyonlarını gevşetmek için karasal fonlara ihtiyaç duyacağını bildirdiğini açıkladı.

Bu arada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu , şirketlerin denetim gerekliliklerini karşılamaması durumunda düzenleyicinin yabancı hisse senetlerini borsadan çıkarmasına izin veren kuralları kesinleştirdi .

Son yıllarda artan sayıda ABD’de işlem gören Çinli şirket, Hong Kong borsasında ikili liste arayışına girdi. Bunlar arasında e-ticaret devleri Alibaba ve JD.com ile sosyal medya platformu Weibo yer alıyor .

Siu, Çin hisse senetlerine büyük bir yatırım yapmanın henüz zamanı olmadığını söyledi.

CIO, düzenleyici cephede, özellikle “stratejik sektörlerde” hala belirsizlikler olduğunu ve bunun gelecek yıl Mart ayına kadar sürebileceğini açıkladı.

Buna ek olarak, analistler Çinli şirketler için kazanç görünümlerini yükseltmedi ve fonlar Büyük Çin pazarlarına geri dönmedi, dedi.

Siu, “Temelde, şirketler için işler iyiye gitmiyor” dedi. Yatırımcıların yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlar gibi Çinli düzenleyiciler tarafından desteklenen sektörlerde kalması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.FacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<