Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

Çin 'de gayrimenkul krizi derinleşiyor!

Çin'de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin borç krizi büyüyor. Evergrande ile ilgili sorunlar çözülmeden şimdi de bir başka şirket Fantasia ödemelerini gerçekl...

Resim BoIj6Vs6qK
Google News

Çin'de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin borç krizi büyüyor. Evergrande ile ilgili sorunlar çözülmeden şimdi de bir başka şirket Fantasia ödemelerini gerçekleştiremedi.

Çinli emlak geliştirme şirketi Fantasia Holdings Group Co. dolar cinsi tahvili için ödeme gününü kaçırdı.

Bu durum, gayrimenkul devi China Evergrande Group’un zor duruma düştüğü bir ortamda, ülkenin ağır borç yükü altındaki emlak firmalarına ilişkin zorlukların daha da artmasına yol açtı.

Fantasia, Pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Pazartesi günü vadesi dolan 205,7 milyon dolar tutarında tahvilin geri ödemesini gerçekleştirmediğini kaydetti. Fantasia’nın Aralık vadeli diğer bir tahvili, şirketin kısa vadede dahi borç ödeme kapasitesine ilişkin endişelerin artması ile birlikte, Pazartesi günü erken saatlerde yaklaşık 30 sent değer kaybetti.

Açıklamada, Şenzen merkezli firmanın yönetimi ve yönetim kurulunun, “atlanan ödemenin Grup’un finansal durumu ve nakit pozisyonu üzerindeki potansiyel etkisini değerlendireceği” kaydedildi.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<