Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Çin'de bütçe geliri 9 ayda yüzde 6,6 azaldı

Çin'de bütçe geliri 9 ayda yüzde 6,6 azaldı. Çin'de merkezi ve yerel yönetim bütçe gelirleri, 2022'nin dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 geriledi.

Resim pdHnZeP7Gk
Google News

Çin'de bütçe geliri 9 ayda yüzde 6,6 azaldı. Çin'de merkezi ve yerel yönetim bütçe gelirleri, 2022'nin dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 geriledi.

Maliye Bakanlığı verilerine göre, bütçe gelirleri ocak-eylül döneminde yıllık yüzde 6,6 azalarak 15,3 trilyon yuana (yaklaşık 2,13 trilyon dolar) indi.

Merkezi hükûmetin bütçe gelirleri yüzde 8,6, yerel yönetimlerin gelirleri de yüzde 4,9 azaldı.

Bütçe gelirleri içinde en büyük paya sahip vergi gelirleri yüzde 11,6 azalarak 12,44 trilyon yuana (yaklaşık 1,73 trilyon dolar) düştü.

Aynı dönemde bütçe giderleri yüzde 6,2 artışla 19,4 trilyon yuan (yaklaşık 2,7 trilyon dolar) oldu.

Bütçe gelirlerindeki düşüşün büyük bölümünde, Kovid-19 salgınlarını kontrol etmek için uygulanan kısıtlamaların etkisi oldu. Tedbirlerden etkilenen bireyleri ve işletmeleri desteklemek için uygulanan vergi kesintisi ve iadeleri yoluyla kamudan büyük miktarda kaynak aktarıldı.

Çin ekonomisi 9 ayda yüzde 3 büyürken hükümetin "yıllık yüzde 5,5 civarında" olmasını hedeflediği 2022 büyüme hedefinin altında performans gösterdi.(aa)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<